Stanovnike Bora zaprepastio je snimak iz gradskog prihvatilišta za napuštene životinje na kojem se vidi kako jedna žena vadi zaleđene leševe štenaca i pasa bez glave. kako se navodi u opisu videa životinje su brutalno zlostavljane usled čega su preminule. Monstruozni snimak koji je unemirujući uzdrmao je i aktiviste za zaštitu životinja koji su pokrenuli pitanje šta se dešava sa psima lutalicama na istoku zemlje. Odgovor na to pitanje pokušala je da nađe reporterka TV Nova, Katarina Golubović.

Kapije Javno komunalog preduzeća „Treći oktobar“ jutros su zatvorene a ekipa TV Nova nije uspela da uđe u prihvatilište niti su dobili adekvatan odgovor zbog čega to ne mogu da urade.

„Oni ne ispunjavaju ni jedan uslov da bi mogli da rade kao prihvatilište, od samog stanja intenzivne nege, boravka i hrane za pse, do neadekvatnog smeštaja. Nepravilnosti su mnogobrojne na šta je lokalno udruženje godinama ukazivalo. Prvi put kada smo bili u prihvatilištu otičli smo do gradonačelnika koji je pokazao dobru volju za saradnju i istog dana je doneo odfluku da se ne primaju novi psi“, navodi Tanja Nikolina Videgar iz udruženja „Pit spot animal“ iz Niša.

Napominje da im je on dozvolio da volontiraju i doniraju stvari ali se, kaže, ništa nije promenilo nakon njihovog dolaska u Bor.

Danas je aktiviste, koji su doneli veliku količinu hrane za životinje, dočekala zaključana kapija ispred koje je parkiran bager, koji je navodno pokvaren.

Tanja tvrdi da je u prihvatilištu bilo hrane samo do srede i da su se zato u udruženju organizovali i kupili tonu i po namirnica za pse.

Podseća da je 2020. godine gradska vlast iz budžeta izdvojila 22 miliona dinara za izgradnju novog prihvatilišta, ali da tog novca više nema.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku teksta

BONUS VIDEO: Muče i zlostavljaju divlje životinje zbog strasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar