Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Shodno natpisima elektronskih medija i prijava građana da su u Smederevskoj Palanci u toku noći 12. i 13. oktobra u vremenskom periodu od 03 časova do 07 časova i 45 minuta nepoznata lica usmrtila više pasa pucajući iz vatrenog oružja, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani formiran je predmet protiv N. N. počinioca.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani je policijskoj stanici Smederevska Palanka uputilo hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo hitno sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja eventualnih učinilaca krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl.269 st.1 KZ-a ili bilo kog drugog krivičnog dela, saopšteno je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

„Policijska stanica Smederevska Palanka i dalje nastavlja sa preduzimanjem opsežnih mera i provera i radi na identifikaciji učinilaca krivičnog dela. Javnost će biti blagovremeno obaveštena po dobijanju novih saznanja“, navode iz OJT u Velikoj Plani.

Pročitajte još:

Podsetimo, u noći između 12. i 13. oktobra u centru Smederevske Palanke još uvek nepoznata lica iz vatrenog oružja usmrtila su, prema navodima aktivista za prava životinja više pasa. Snimak koji je dospeo u javnost pokazuje da je ubijena starateljska ženka Zlata pa je kasnije u ovom gradu organizovano nekoliko protesta. Međutim, ubijanje napuštenih ali i vlasničkih životinja širom Srbije je svakodnevni problem pa su aktivisti nastavili proteste u Beogradu. U ovom trenutku jedan od aktivista štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva i traži da ga primi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

VIDEO: Ubijaju pse u Smederevskoj Palanci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar