Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs; Ivan Dinić/Nova; Antonio Ahel/ATAImages

Masovna pucnjava dogodila se jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda pucao iz pištolja i usmrtio sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja, dok je još nekoliko učenika i jednu nastavnicu ranio. Kao i ostali građani Srbije, i javne ličnosti izražavaju svoje žaljenje zbog ove ogromne tragedije koja je pogodila Beograd i Srbiju.

Pop zvezda Sara Jo izjavila je saučešće porodicama ubijene dece u masovnoj pucnjavi u školi na Vračaru, u Beogradu.

„Beskrajna tuga i bol. Horor za koji je teško poverovati da može da se desi bilo gde u svetu, a pogotovo u našem gradu. Saučešće svim porodicama iz osnovne škole ‘Vladislav Ribnika’“, napisala je Sara Jo na Tviteru.

Konstrakta je putem Instagrama uputila jednostavno pitanje – „Šta oružje traži u kući?“

„Šta će oružje u kući, molim vas objasnite mi, jer ja ne razumem“, započela je Konstrakta.

„Koje su to situacije u kojima je neophodno da se oružje drži u kući?“, ponovo se zapitala Konstrakta.

Foto: Printscreen / Instagram

Uznemirujuće, ali i otrežnjujuće pismo o ovom događaju objavio je i glumac Ammar Mešić na svom Instagramu.

„‘Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu…’ Ne znam kad je i da li me je nekad pogodila neka vest kao ova. I ponavljam i vrištim u sebi ‘učenik 7-og razreda UBIO, PUCAO…’ Duša mi se raspada na pomisao roditelja koji su svoju decu jutros poslali u školu misleći da su u školi sigurni. Onda neko pozove roditelje i kaže da je u školi pucano i nekoliko đaka preminulo. SEDMI RAZRED. Pa zastanem pa se pitam koja je ovo Srbija? Ko je kriv? Kakvo smo mi to društvo postali? Svi užasi ovog sveta na našim vratima. U našoj Srbiji. U našem Beogradu. Pa ko je kriv? Pa mi. Jer ne shvatamo koliko smo pod uticajem svega oko nas. Koliko su nam deca pod LOŠIM uticajem društvenih mreža, TikToka, nasilja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, Zadrugom, Parovima, muzikom koja je pobogu IN, gde ‘ona ulazi u klub a ja jedva čekam da je rokam’, gde ‘moje društvo glavno je u separu’, ‘ma samo neka puca, roka’, ‘krimi rad’… Gde su glavne teme ubistva, alkoholisanje, kriminal… Krivi smo jer ne pričamo dovoljno glasno i javno. Ni sam ne znam šta sam napisao ni šta sam hteo ali znam da sam se emotivno raspao. Počivajte u miru“, napisao je Mešić na Instagramu.

View this post on Instagram

A post shared by Ammar Mešić (@ammarsadvam)

Reagovala je i Anastasija Ražnatović.

„Gospode Bože. Kakva tragedija. Moje iskreno saučešće svim porodicama koje su danas izgubile dete/člana porodice/prijatelja. Stop nasilju i zabraniti pristup maloletnoj deci nasilnom sadržaju na televiziji i svuda. Tuga“, poručila je ona.

FOTO: Printscreen/Instagram

Na Tviteru se oglasio i reditelj Stevan Filipović.

„Zaje*ite danas diplomatiju, molitve, ‘misli koje su sa nastradalima’, ‘osude svakog nasilja’ i crne wallpapere. To su opšta mesta i skupljanje lakih poena kod glupe publike. Po meni, i uvreda za žrtve. Ne znače nikom – ništa. Ako vam se ćuti – ćutite. Ako ste besni, budite besni. Budite tužni. Plačite, ako vam se plače. Razumite razloge zašto se ovo desilo. Kanališite onda sve te emocije prema odgovornima i inspiratorima“, napisao je reditelj.

Glumica Milena Vasić oprostila se na Instagramu od čuvara osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koji je danas ubijen u masovnoj pucnjavi.

„Hvala Vam što ste nas čuvali sve ove godine“, napisala je glumica.

Glumica je zatim snimila školu „Vladislav Ribnikar“ u u kojoj se dogodila tragedija.

„Sine, ko te je naučio da repetiraš pištolj i da menjaš šaržer??? Ko??? Zašto???“, dodala je ona.

Foto: Instagram/milenavasicofficial

Pevačica Jelena Karleuša oglasila se na svom Instagram profilu i izjavila saučešće porodici nastadale dece.

Foto: Instagram/karleusastar

Nikolina Pišek podelila je na Instagramu vest o masovnoj pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu.

Voditeljka je otkrila da je poznavala porodice nastradalih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare