Dea Đurđević, Dea Djurdjević, Otvaranje restorana Košnica, restoran, poznati
Dea Đurđević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Voditeljka Dea Đurđević doživela je tešku saobraćajnu nezgodu 7. februara 2019. godine kada ju je udario autobus ispred KBC "Dr Dragiša Mišović".

Od tog trenutka počela je njena najveća borba za život i ozdravljenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Prilikom saobraćajne nezgode voditeljku je udario autobus, te ju je vukao nekoliko metara. Dea je zadobila teške telesne povrede, a lekari su se danima borili za njen život. Tom prilikom od zadobijenih povreda ostala je bez ruke koja joj je hirurškim putem spojena.

Od tog jutra kada je došlo do saobraćajke, mediji su svakodnevno izveštavali o velikoj borbi voditeljke, a javnost je pratila svaki njen korak ka ozdravljenju.

„Ja sam uspela da zakočim, ali devojka iza mene nije. Udarila me je, izašla sam, a onda je na mene naleteo i autobus od 12 tona. Nisam bila svesna toga da sam velika motivacija drugima, ali zato mi je drago što se bavim ovim poslom. Iskreno i otvoreno pričam o svemu što mi se dogodilo“, prisetila se jednom prilikom Dea ovog teškog iskustva, pa je detaljnije opisala kako je došlo do nezgode:

„Izašla sam iz automobila, upalila sam sva četiri žmigavca, devojka me je udarila otpozadi, htela je da ne zovemo policiju i da mi plati taj branik, ali ja sam joj rekla: ‘Sve je okej, samo molim te dođi na trotoar’. Da nisam to rekla, možda ona ne bi bila ni živa, ko zna. Samo se sećam da mi je rekla: ‘Pazi!’ Bilo je jezivo! Vozač se vrati u rikverc, a moja ruka tamo. Videla sam to, ali mozak to ne može da prihvati, a bol je ogromna da razara mozak! Imala sam sreću u nesreću, u blizini je bila Hitna pomoć, te su vrlo brzo došli.“

Nakon nezgode, voditeljka je prošla kroz dugu i tešku fazu oporavka koja još traje.

„Meni je prijatelj prišao dok sam ležala u krevetu, nije me prepoznao i obraća mi se sa ‘Devojko’, ja mu kažem: „‘oveče, ja sam, Dea’, on počinje da plače. Kad je počeo da plače, ja ga pitam: ‘Je l’ toliko loše?’ ‘I više nego što možeš da zamisliš’. Taj momenat mi je bio jako težak, jer sam dobila potvrdu prijatelja da sam mnogo loše, i onda mi je rekao da je znao da ću preživeti jer sam pričala 200 na sat. Stavio me je na spinalnu dasku, da me nije stavio, ostala bih u invalidskim kolicima, ne bih mogla da hodam zbog loma kičme“, rekla je Đurđević u svojevremeno jednoj emisiji, pa je nastavila:

„To su neke sekunde koje meni u tom trenutku nisu bile važne, ali ti uopšte ne shvataš neke stvari i u kom si problemu. Sve sam ih molila da mi daju nešto protiv bolova, niko mi ništa nije dao, jer su se plašili unutrašnjeg krvarenja. Strašno veliki bolovi, ruka mi je amputirana iznad lakta, nosili su je pored mene. Te slike pokazujem, kako bih pokazala ljudima šta znači sekund u saobraćaju. Sekund nepažnja može nekome potpuno da promeni život. Tri i po meseca sam bila na intezivnoj nezi, a skoro tri meseca sam bila u jako teškom stanju. Iskomplikovalo se, imala sam dve klinčke smrti. Samo sam mogla da pomeram glavu, imala sam velike povrede, a svega sam bilna svesna.“

Dea se i sada, četiri godine nakon nezgode, bori za svoj oporavak. Voditeljka je juče imala još jednu operaciju, 21. po redu.

Đurđević je sa svojom majkom i dečkom Mladenom Mijatovićem izašla na večeru kako bi proslavila to što je preživela ovu stravičnu nezgodu, a potom otkrila da njena borba i dalje traje, kao i da će ponovo biti operisana.

„I nakon četiri godine posle najveće životne borbe se smejemo. Uz smeh i porodicu se sve prebrodi. Već sutra me čeka novi izazov, nova operacija. I to će proći. Sigurna sam da će se moje zdravstveno stanje biti još bolje nakon ove intervencije i da ćemo se još više smejati. Svi mi zajedno. Verujte u sebe i budite hrabri. I radujte se svakom novom danu. Vidimo se uskoro. Budite mi bezbedni“, poručila je nasmejana Dea.

BONUS VIDEO: Snaga uma – gošća Maja Nikolić

Komentari

Svi komentari (0)