Foto: Printscreen YouTube/Diana Niven Becirovic

Iako je rođena u malom mestu uspela je da dospe u društvo poznatih svetskih zvezda. 

Dijana Bećirović, rođena je u malom mestu blizu Tuzle, a u svojoj karijeri uspela je da uradi intervjue sa političarima, papom, sportistima i glumcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su ovo zavidni uspesi, Dijana je poznatija kao fatalna žena koja je navodno zavela i Gorana Bregovića.

Kao devojčica je započela svoju karijeru, te je model postala sa samo 14 godina. Najveće uspehe je postigla kao novinar u Italiji, a nazivali su je i prvom jugoslovenskom starletom.

Dijana nije odbila ni slikanje za „Plejboj“ i „Start“.

Među brojnim ljudima koje je intervjuisala našao se i vozač Formule 1 Ajrton Sena. Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

„Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: ‘Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?’ ili ‘Da li veruješ u život posle smrti?’ E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv“, prisetila se prilikom jednog intervjua.

Mnogi su smatrali da je Dijana ta zbog koje se raspao čuveni bend „Bijelo dugme“. Naime, zbog nje je došlo do sukoba između Vlade Pravdića i Gorana Bregovića.

„Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom ‘dugmića’. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste“, ispričala je ona jednom prilikom.

Nije krila i da su joj se udvarali Kevin Kostner i Rod Stjuart, a šampion Formule 1 Niki Lauda se i potukao zbog Dijane. Uspevala je iznova da šokira javnost kada je kazala da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas stanuje u Los Anđelesu, a uskoro puni 60 godina.

BONUS VIDEO: Angelina otkrila zašto nema dečka

Komentari

Svi komentari (0)