Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Popularna Kim suočava se sa zdravstvenim problemom koji joj znatno otežava svakodnevno funkcionisanje.

U toku poznatog serijala „U korak s Kardašijanovima“, Kim je otkrila da ima psorijazu, pa je otvoreno govorila o tome kako se nosi sa ovim zdravstvenim problemom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je Kardašijan tada ispričala, ona je jedino dete koje je od Kris Džener nasledilo ovu hroničnu bolest.

U velikoj ispovesti za sestrin „Poosh“, opisala je sa čime se sve suočava.

„Odrasla sam slušajući majku šta radi i kako se neguje zato što ima psorijazu, ali nisam mogla ni da zamislim na šta će život s time da mi liči. Sećam se da je išla u solarijum da malo umiri situaciju, ali meni to, na primer, ne pomaže. Počne samo više da me svrbi i to je umelo da me obeshrabri“, započela je Kim, kojoj se psorijaza jedne godine pojavila i na licu:

„Kad sam imala 25 godina, tad mi se dogodio prvi nalet. Prehladila sam se i to je bio okidač. Bila je svuda po stomaku i nogama, pa sam pokazala komšiji koji je dermatolog, a on mi je kasnije u ordinaciji dao jednu injekciju od koje se sve bilo povuklo, na sreću. Tako sam bar tada mislila, jer buknulo je ponovo kroz pet godina.“

Tada joj je bilo jasno da ovaj problem ne može lako da reši.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Tad već nisam bila baš sigurna šta je u pitanju. Bila sam na jednom događaju u haljini zbog koje nema šta me nije svrbelo, pa sam pomislila da mora da je do materijala. Nešto kasnije, međutim, vratila sam se iz Njujorka u Los Anđeles za Mejsonov prvi rođendan i mama, čim mi je videla nogu, odmah je prepoznala psorijazu. I, tada je krenula moja borba. Nema šta nisam probala, da bih na kraju od svega gotovo odustala i naprosto se nosila sa situacijom. Više ni šminkom ne prekrivam donji deo desne noge“, priznala je Kim.

Kako se u svakoj trudnoći psorijaza povlači, to je bio slučaj i kod Kardašijanke, ali se posle porođaja problem opet vratio.

Poslednji put situacija je bila veoma dramatična jer se probudila da ode do toaleta i shvatila da ne može da podigne telefon. Kako je ispričala u ispovesti, prvo je pomislila da je nezgodno ležala, ali se već sledećeg jutra ozbiljno potresla kada je shvatila da ne može da podigne ni četkicu za zube. I tada je prvo pomislila da je problem u tome što je naporno vežbala u teretani, pa je izbegavala da prihvati da je problem psorijatični artritis, sa kojim je trebalo opet da se bori.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kim je po savetima lekara prilagodila ishranu zdravstvenom problemu, a onda je i prihvatila realno stanje pa je prestala šminkom prekriva crvenilo na koži, osim kada prisustvuje značajnim događajima.

„Hranim se izuzetno zdravo, treniram, pijem šejkove od morske mahovine… Stres mi nije baš na nuli, ali se trudim da uvek odvojim vremena za sebe“, zaključila je Kim u svojoj ispovesti u nadi da će njena priča pomoći onima koji se suočavaju sa istim problemom.

BONUS VIDEO: Top 5 Najlepših prirodnih pevačica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)