Vlado Georgiev Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ljubav prema brodovima pretočio je u profitabilan biznis.

Poznati pevač i kompozitor Vlado Georgiev otpočeo je novi biznis koji nema veze sa muzikom. Naime, prema saznanjima Nove, Georgijev je otvorio firmu „Dunav kargo“ koja se bavi rečnim prevozom tereta.

PROČITAJTE JOŠ:

U biznis sa baržama koje prevoze teret, poznati muzičar je, sudeći prema zvanično objavljenim podacima, ušao krajem 2020. godine. Naime, kako se navodi u Agenciji za privredne registre, firma „Dunav kargo“, osnovana je u avgistu 2020. godine sa sedištem na opštini Vračar.

Stopostotni vlasnik je Vlado Georgiev, dok je zakonski zastupnik, odnosno direktor, Igor Stojković.

Kao osnovna delatnost pri registraciji naveden je „prevoz tereta unutrašnjim plovnim putevima“.

Vlado Georgiev Foto:Ivan Dinić/Nova S

Da je ova firma imala posla, pokazuju i podaci iz finansijskog izveštaja za 2021. godinu, kada je ostvario 36 miliona dinara prihoda. Još nije poznato kako je poslovao u 2022. godini jer izveštaj još nije objavljen.

Popularni pevač je prethodno bio vlasnik firme „VG art studio“, a koju je registrovao 2002. godine za proizvodnju kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa. Uspon je doživela 2010. godine, kada je kantautor navodno počeo da sarađuje sa državom, to jest da se bavi osvetljenjem novosagrađenih mostova, kako su pisali mediji.

Vlado Georgiev
Vlado Georgiev Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić

Među mnogim projektima na kojem je radio navodno je i most kod Beške, a za koji je firma dobila 10,5 miliona dinara. Vlado je demantovao da je dobio ovaj projekat, ali je tadašnji ministar infrastrukture, pokojni Miluin Mrkonjić, tada izjavio drugačije.

„Ne znam s kim je Vlado razgovarao u Beogradu, ali mislim da će i tu raditi na nekom mostu. U svakom slučaju, podržavam njegov rad, njegova tehnologija je dobra i on to odlično radi i zato ga i volim“, rekao je on 2012. godine.

Foto: Zoran Lončarević

Podsetimo, kako je odrastao na Crnogorskom primorju Georgijev je veliki ljubitelj brodova, a čak je svojevremeno i napisao dnevnik pod nazivom „Četrnaest dana na brodu“.

„Sve je ovo krenulo od moje fiks ideje koja mi se, eto nekoliko godina mota po glavi. Poći na putešestvije koje traje, prepustiti se moru i biti spreman da se, eto, ne pitaš za sve, pa i da si sto puta kapetan. Imati posadu sačinjenu od ljudi bliskih sebi, dobro se zezati kad god je to moguće, ustajati u 4 ujutro, ponekad se buditi više puta u toku noći, fobično provjeravati sidro, sanjati veliko more pa i to kako voda prodire u brod ili nas vjetar baca…eto, tako živim ovih 14 dana“, rekao je on tada za Blic.

***

BONUS VIDEO: Vlado Georgiev pohvalio Konstraktu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare