Sinan Sakić Foto:E-Stock/Konstantin Bacetić

Sabina Sakić najavila je da će pesme koje je folk legenda snimila pre smrti, biti objavljene 4. aprila.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je portal Nova.rs nedavno prvi objavio informaciju da će neobjavljeni album pokojnog Sinana Sakića 4. aprila ugledati svetlost dana, javnost se veoma zainteresovala za njegove pesme koje jedva čeka da čuje.

Sinan je u periodu od 2012. do 2014. godine snimio nekoliko pesama, ali nije ih objavio jer se ubrzo razboleo, da bi zatim krenuli njegovi problemi za borbu za život.

Pevačeva supruga Sabina Sakić emotivnim saopštenjem obavestila je sve ljubitelje njegovog lika i dela o detaljima albuma.

„Život je pun iznenađenja, i nikada ne znaš šta ti novi dan donosi. Zato, moraš se truditi da iskoristiš svaki trenutak koji ti je bog dao.

Niko ovo bolje nije razumeo od našeg Sinana, čoveka koji je otvorenim srcem išao kroz život, prihvatao sve lepote ali i udarce na nogama, ne ponevši se u dobru niti se ponizivši u zlu. Njegova dobra i plemenita duša dotakla je svakoga koga je upoznao, kao i milione onih koji su voleli njegove pesme, i zbog toga smo ponosni što smo ga imali.

Ali, neke stvari ne odlučujemo mi, nego sudbina. Tako je sudbina očigledno odlučila da on 2012., pre deset godina, nakon što je priveo kraju svoj album, odluči da nijedna od tih pesama na ugleda svetlost dana. Nekoliko meseci potom, bolest je počela da uzima svoj danak, i posle boravka u bolnici Sinan je snimio potpuno nove pesme.

Kako se naš život promenio u godinama koje su usledila, znaju svi. Sinanovim odlaskom, izgubili smo supruga, oca, dedu, prijatelja, nekoga na koga se možemo osloniti… Ugasilo se sunce koje je obasjavalo naše živote i u tom mraku jedino što je ostalo da sve vreme živi nesmanjenim intenzitetom bila su njegova dela koja će trajati do večnosti.

Foto: Instagram/alen_sakic_

A ostalo je i njegovo neobjavljeno delo… Taj album kome nije bilo suđeno da se čuje kada je snimljen, već da sada podseti sve one koji su ga voleli na njegovu umetnost i dušu koju je utkao u svaki stih koji je otpevao. Zato je 4. april, dan kada će njegov neobjavljeni album biti pred publikom, datum kada ćemo se boriti da ne tugujemo što smo ga izgubili, već da budemo zahvalni što smo ga imali. Ali, i ako se neka suza desi, ta suza je njemu namenjena, jer i on je kroz život i pevao i plakao. Često oba istovremeno…

Za sve ovo, veliku zahvalnost dugujemo kući „EMDC Network“ koja je u potpunosti stala iza projekta, zahvaljujući kojima će pesme dobiti tretman kakav zaslužuju, kao i spotove koji će biti urađeni za svaku od pesama u saradnji sa „NEW ERA“ produkcijom. Ali, najveća zahvalnost od svih nas ide vama, koji ste Sinana voleli i pratili za života i koji i danas čuvate sećanje na njega i volite njegove pesme. Vama su ovi, njegovi poslednji stihovi koje je otpevao i namenjeni“, napisano je u porodičnom saopštenju.

Podsetimo, Nova.rs kontaktirala je produkcijsku kući „EMDC Network“ i objavila prve zanimljive detalje.

„Sve se brzo organizovalo. Zbog odlične saradnje prethodnih godina, porodica se složila da upravo „EMDC Network“ bude nosilac projekta i preuzme vlasništvo nad tim fonogramima. Nakon toga sledi preslušavanje albuma kod producenta celokupnog albuma Gorana Velinova Panče, kao i doterivanja tehničkih detalja na samim kompozicijama i sve se to vrlo uspešno odigralo tokom prethodnih meseci“, reklo je ovlašćeno lice iz „EMDC Networka“, a potom otkrio ko su autori na albumu:

„Autor teksta, muzike i aranžmana većine pesama je Goran Velinov Panča, a pored njega su tu tekstovi Miladina Bogosavljevića, Suzane Popović i pokojnog Zijada Hurića Ziketa. Miks i master albuma je uradio Saša Dinić“, kazao je on.

BONUS VIDEO: Tizer Sinanove neobjavljene pesme

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)