Sinan Sakić Foto:E-Stock/Konstantin Bacetić

Najpopularniji solista nekadašnje legendarne jugoslovenske grupe "Južni vetar", Sinan Sakić, pre nego što je preminuo 1. juna 2018. godine od posledica teške bolesti, snimio je nekoliko pesama koje nikada nisu objavljene, ali će to biti učinjeno u aprilu, ekskluzivno saznaje Nova.

Naime, dok je pokojnog pevačica još služilo zdravlje, on je sa svojim saradnicima radio u studiju i pripremao numere za album koji, nažalost, nije uspeo da izda jer mu se pogoršalo stanje nakon čega je završio na bolničkom lečenju, a potom preminuo.

Kako Nova saznaje, muzička mreža „EMDC Network“ zvanično je saopštila da će 4. aprila ove godine biti objavljen Sinanov album pod nazivom „To si ti“, a tim povodom pušten je i tizer za jednu pesmu, koji je veoma emotivan.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, izmontiran je snimak sa praznim stolicama u dvorani, dok se u pozadini čuje skandiranje publike „Sinane, Sinane“. Nakon toga, uz prve taktove pesme otvaraju se zavese, a na bini pored klavira legenda narodne muzike stoji u mestu ispred praznih stolica.

Muzička mreža je i na svom zvaničnom Instagram profilu najavila neobjavljeni album Sinana Sakića.

– S ponosom najavljujemo neobjavljeni album „To si ti“ legendarnog Sinana Sakića. Nadamo se da će njegova muzika širom sveta uživati u otpevanim stihovima – piše u saopštenju, a potom se otkriva tekst jednog stiha.

– I ovo malo života dao bih da ne bi patila – glasi delić naslovne numere.

Prema našim daljim saznanjima, porodica Sakić nije znala za ovo izenađenje, iako je Sinanova supruga Sabina Sakić imala veliku želju da se jednog dana objave pesme. Tim povodom pozvali smo pevačevu ćerku Đulkicu, koja je potvrdila naša saznanja.

– Ja sam presrećna jer meni je ovo zaista šok. Nisam ni znala ništa o ovome do juče. Mama mi napiše: „U 7 ćemo reklamirati album“. Pomislila sam da misli na album mog brata Alena, i napišem joj „OK“. Kad ono, usledio je šok, nije mi bilo dobro. Trebalo mi je nekoliko sati da dođem sebi – izjavila je Sinanova ćerka za Novu, a mi smo dobili informaciju da će na albumu biti šest pesama i jedan orijental.

Podsetimo, Sinan Sakić rođen je 1956. godine u Loznici, a muzičku karijeru počeo je 1974. godine, prvo kao bubnjar, da bi 1978. počeo i da peva. Najveće uspehe postigao je sa Južnim vetrom, koji je oformio kompozitor Miodrag M. Ilić, poznatiji kao Mile Bas, čiji je član postao 1981. U narednih deset godina ovja tandem snimio je mnoštvo hitova; ,,Hej otkad sam se rodio“, ,,Sudbina me na put šalje“, ,,Izađi na pet minuta“… Njegovi albumi prodavani su u tiražima od više stotina hiljada primeraka, a on je sa Južnim vetrom punio hale širom Jugoslavije.

Uspehe je nastavio i devedesetih i dvehiljaditih i do kraja života ostao je jedan od najpopularnijih folk pevača u Srbiji i regionu.

BONUS VIDEO: Evolucija dočeka: Nekada Divljan, danas Karleuša

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.