Tanja Savić
Foto: Printscreen/Tv Prva

Ivica Dačić gostovao je u "Jutru" na TV Prva, dok se pevačica Tanja Savić uključila u program putem video poziva i iznela je nove detalje o odnosu sa suprugom Dušanom Jovančevićem, koji je u aprolu ove godine odveo njihove sinove iz Srbije, navodno bez njene saglasnosti.

„Poslednji kontakt sa sinovima je bio preksinoć, ali baš kratko, bukvalno na pet minuta. Čak nisam ni opuštena kad zovem, jer uvek je neko tu. Svaki put osetim toliko negativnu atmosferu, te vibracije dolaze do mene i jako se loše osećam posle toga. Vidim po deci da su već suzdržani, malo su ljuti, besni. Stariji sin ima 10 godina, tog dana nije ni želeo da se čuje sa mnom. Već 4 meseca sam bez dece i naravno da mogu da budu pod manipulacijom svog oca“, započela je pevačica i nastavila:

Tanja Savic sa decom
Foto: Instagram/tanja_savic_private

„U jednom momentu mlađi sin mi je dao do znanja da mu je jako žao mene, ali to ne sme da kaže. Primetila sam u njegovim očima, kada sam ja trljala oči, krajičkom oka je pogledao, a prvo je… Pokazivao je kako je hrabar, jak, kako može bez mame, ali u jednom momentu me je pitao: „Mama, je l’ ti to plačeš? Nemoj da plačeš…“. Jasno im je da majka pati, ali…“

Iako prolazi kroz težak period, ona kaže, da protiv muža ne može ništa loše da kaže, ali da sa njim nije u ni u kakvom odnosu.

„Dušan je meni i dalje zakonski suprug, ne mogu ništa ružno da kažem, ipak je otac moje dece. Uvek sam davala šansu, imala nadu. Sa njim sad nisam ni u kakvom odnosu, čak je počeo da mi šalje poruke na engleskom. Rezervisan je, možda sprema nešto protiv mene, pošto je video da ja spremam nešto“, rekla je Tanja.

Foto: Instagram/tanja_savic_private

Ona je u svom izlaganju istakla da nije potpisala saglasnost da deca napuste Srbiju, već da su joj deca oteta.

„Ljudi misle da sam dala saglasnost i da sada tražim decu nazad. Zaista nije tako. On je meni bukvalno oteo decu. Bila sam kod mame i tate u Radincu kad smo se posvađali, a jednom prilikom ću reći zašto. U izveštaju piše kako se odvijala situacija između nas… Međutim, saglasnost nisam dala. On je mene lagao da deca imaju temperaturu. Kad sam ušla u stan išla sam u istoriju toplomera i temperatura je iznosila do 50 stepeni, tačno se vidi da je negde merio tu temperaturu, da ja ne bih dolazila“, priča Savić.

Kako je navela, Dušan joj je odneo sav novac, a kupio je i biznis karte za let za Australiju, iako pevačica sada nema primanja zbog trenutne situacije sa koronavirusom.

Foto:Screenshot/Instagram/tanja_savic_private

„On je meni odneo sav novac i svu ušteđevinu. Njemu nisu bitna samo deca, tačno je planski uradio. Nije smeo preko granice da prenese više od 10.000 evra. Ja sam skupljala za nekretninu, zato što sam uvek plaćala kiriju. On nije želeo ništa da kupi u Srbiji. Znam da je kupio biznis kartu od 20.000 evra, mojih, naravno. Postoji opcija da je kupio kartu od 5.000 evra, da je rekao: „Mama ne može da putuje, prehlađena je“, i da su ga pustili. Toliko para je trošio, toliko je bio bez duše… Zna da ne radim… Preneo je u koferu novac. Znate da iz Srbije ne smete da nosite taj novac? Ali, nije ga on zaradio“, objasnila je pevačica i dodala:

PROČITAJTE JOŠ

„On je mene prijavio kao majku koja se odrekla svoje dece. On je otišao u socijalno i prijavio se kao samohrani otac, da bi od socijalnog uzimao 3.000 dolara da ne bi radio.“

Voditeljka je potom pitala Dačića kako je moguće da dvoje maloletne dece napuste državu bez odobrenja majke.

Ivica Dačić
Foto: Printscreen/Tv Prva

„Mi ne znamo kako se to desilo zato što to nije pitanje za nas, nego za MUP. Ovde je pitanje kako su uopšte otišli, avionom ili kolima. Postoji sumnja da se to desilo letom Qatar ervejz 15. aprila. Takve su najnovije informacije… Ovo o čemu je Tanja govorila je prateći element i suština svih problema koji se pojavljuju u brakovima sa nekim tužnim efektima za decu. Mi smo imali nekoliko ovakvih slučajeva, situaciju sa Slavicom i njenom decom…“, rekao je Ivica i dodao:

„Za rešavanje ovog slučaja, moram da budem potpuno direkatn, ovo je pravno pitanje. Mi ćemo kao diplomatija uraditi sve što je na nama. Tanja se nama obratila 23. jula. Mi smo to predali Ministarstvu pravde. Skupili su sve potrebne informacije, a onda smo poslali zvaničnu notu Australiji. Treba reći da deca imaju australijske pasoše, a Tanja nema, ona ima važeću dozvolu za boravak u Australiji“, zaključio je on.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare