Foto: Arhiva

Kako Nova.rs saznaje, pevačica Tanja Savić nakon što je obavestila policiju, pre dva dana je kontaktirala i Kabinet ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Ona se obratila Ministarstvu sa molbom za pomoć u borbi za sinove, koje je njen suprug, Dušan Jovančević, u aprilu odveo u Australiju, a nekoliko dana unazad joj je onemogućio svaki kontakt s njima.

PROČITAJTE JOŠ

Očajna, tužna i zabrinuta, objasnila je ministru spoljnih poslova da decu nije čula skoro nedelju dana, jer ju je muž blokirao na svim mogućim aplikacijama, čak je i svojoj komšinici zabranio da joj se javlja na telefon.

„Tanja više ne može da trpi agoniju kroz koju prolazi u poslednje vreme. Nemoćna je da bilo šta učini jer njena deca imaju australijsko državljanstvo. Suprug Dušan je pogazio reč i sada joj stvara pakao od života. Uz savete prijatelja, ona se obratila Ministarstvu spoljnih poslova i molila za pomoć. Pošto ovaj slučaj spada u međunarodnu pravnu pomoć, to je nadležnost Ministarstva pravde. Dačićevi saradnici su se u saradnji sa Ministarstvom pravde angažovali kako bi se Tanji pomoglo da reši porodičnu situaciju“, otkriva naš dobro obavešten izvor.

Tanja Savic sa decom
Foto: Instagram/tanja_savic_private

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je saznanja našeg portala.

„Tačna vam je informacija. Mi ćemo pomoći koliko možemo zajedno sa Ministarstvom pravde“, rekao je Dačić za Nova.rs.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

PROČITAJTE JOŠ

Tanja Savić je inače u toku jučerašnjeg dana za portal Nova.rs ukratko ispričala o problemu s kojim se susrela.

„Jako mi je teško bez dece. Ja nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon, ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju. Nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sad dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će biti dosta sporije… Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju. Moram da se borim za svoju decu“, rekla nam je pevačica, koja mesecima boravi kod svojih roditelja u Radincu u blizini Smedereva.

Foto: Instagram/tanja_savic_private

Podsetimo, Tanjin suprug je u aprilu ove godine odveo u Australiju njihove sinove – Maksima i Đorđa, navodno zbog situacije sa koronavirusom, dok je pevačica ostala u Srbiji i trenutno boravi u rodnom Radincu. Inače, ona je sve do pre dva dana ćutala o čitavoj situaciji, a onda je odlučila da progovori o svojoj borbi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare