Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Niško Narodno pozorište u subotu 11. marta proslavilo je 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave „San o zavičaju“ nastale po motivima pesama pokojnog pevača Šabana Šaulića.

Specijalni gost na ovom događaju bila je pevačeva udovica Gordana Goca Šaulić, koju je ovo delo ganulo.

PROČITAJTE JOŠ:

Ne skrivajući emocije, ona je prva po završetku izvođenja ustala i aplauzom pozdravila glumce, koji su se nakon završetka nekoliko puta vraćali na bis.

Foto: Goran Jovanović

Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti“, rekla je po završetku Gordana. 

Deo ove predstave možete pogledati u nastavku:

BONUS VIDEO: Ilda Šaulić o Šabanu