Dragana Kosjerina Foto:Screenshot/RTS

Član Upravnog odbora RTS Predrag Azdejković se oglasio za portal Nova.rs nakon skandala koji se desio sa snimcima svadbe Dragane Kosjerine koji su objavljeni na Javnom servisu. On je otkrio i u čijoj je nadležnosti rasplet situacije i eventualno kažnjavanje odgovornih urednika.

Poznata voditeljka Dragana Kosjerina izgovorila je sudbonosno „da“ 9. juna ove godine svom izabraniku Bojanu Perduvu, a sticajem okolnosti ta svadba ovih dana je ponovo u centru pažnje javnosti. Ovog puta, na Upravnom odboru RTS-a, gde Kosjerina radi, postavljeno je pitanje zašto se snimak sa venčanja našao u jednoj od emisija i na sajtu te televizije, uz ocenu da je takvom sadržaju mesto u „žutoj štampi“, a ne na Javnom servisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kosjerina i Perduv su organizovali crkveno venčanje u Crkvi Svetog Marka kao i veselje za oko 100 zvanica među kojima su bila i poznata lica sa RTS-a.

Ona nije želela da da izjavu za medije, a par dana kasnije pojavili su se ekskluzivni snimci sa njene svadbe na zvaničnoj stranici RTS-a, koji su kasnije bili izmontirani u trajanju od 30 sekundi i pušteni u emisiji „Jedan dobar dan“.

Zbog izveštavanja RTS-a o njenom venčanju nastao je pravi skandal, a sve je izneto javno u zapisniku koji se nalazi na stranici RTS.

Dragana Kosjerina i Branislav Klanšček Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Milos Tesic/ATAImages/Milan Maricic/ATAImages

Naime, na redovnoj 23. sednici Upravnog odbora JMU RTS, održanoj 20. juna 2024. godine, predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je pored velikih finansijskih problema u kom se nalazi Javni servis, pominjao i svadbu poznate voditeljku koju je video kao iskorišćavanje Javnog servisa.

„Na kraju izveštaja, predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavestio predsednik Programskog saveta da je na sednici Saveta pod tačkom „Razno“ bilo reči, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije ‘Jedan dobar dan’, kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio“, navode se reči Branislava Klanščeka koje su objavljene na sajtu RTS-a.

Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Oni povodom, juče se za naš portal oglasio predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček, a šta je tačno rekao pogledajte na linku OVDE.

Mi smo danas kontaktirali i člana Upravnog odbora Predraga Azdejkovića koji nam je rekao svoje mišljenje o celokupnoj situaciji.

Foto: medija centar beograd

„Upravni odbor ne može ništa da uradi ovim povodom jer to nije u nadležnosti UO. Na sednici se o tome raspravljalo samo zato što je Programski savet reagovao. UO nema pravo da se meša u uređivačku politiku. Jedini ko može da kažnjava urednike zbog grešaka jeste direktor čiji je to tim, ako on to smatra za potrebnim. Takođe Etički odbor RTS može da reaguje ako neko podnese prijavu zbog kršenja Etičkog kodeksa RTS“, kaže Azdejković.

„Dragana Kosjerina je zvezda i ako RTS objavljuje vesti o svadbama drugih zvezda onda ne vidim nikakav problem. Ja samo mogu Dragani da čestitam i poželim puno sreće u braku!“, izjavio je Azdejković za Nova.rs.

Dragana Kosjerina Foto:Milan Maricic/ATAImages

Podsetimo, izvor blizak RTS-u se juče oglasio za naš portal i naveo sledeće:

„Pomenuta svadba voditeljke i novinarke Dragane Kosjerine, inače dugogodišnjeg zaštitnog lica Javnog servisa, prikazana je u emisiji „Jedan dobar dan“ u izmontiranom isečku od svega trideset sekundi. Dragana Kosjerina je inače voditeljka i domaćin emisije, a kolege s RTS su na ovaj način želele da joj čestitaju venčanje“, rekao je izvor s RTS za Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare