Foto: E-Stock/Kobra

Rok grupa Crvena jabuka je u organizaciji Kombank dvorane, u jeku pandemije koronavirusa, održala čak dva koncerta (8. i 9. marta), dok će koncert u Zagrebu, najavljen za 11. mart održati ne u dvorani, već virutelno.

PROČITAJTE JOŠ

U objavi na društvenim mrežama pozvali su sve na svoj onlajn zagrebački koncert, 11. marta u 19.30 sati, a karte su već uveliko u prodaji.

Nameće se pitanje zašto su u Beogradu održana dva koncerta pred nekoliko stotina ljudi (u zatvorenom prostoru), a u Zagrebu je to virtuelno.

„U regionu virtuelni koncerti. U Beogradu ni manje ni više, nego dva! BRAVO za odsustvo empatije! Dok doktori i narod umire! Sramota!“, jedan je od komentara na Fejsbuku.

Podsetimo, Kombank dvorana nije imala saglasnost Kriznog štaba za održavanje koncerata, zbog čega će biti izrečena novčana kazna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crvena Jabuka (@crvenajabukaofficial)

Organizator koncerta, Kombank dvorana, navodno se pozvala na pravila koja važe za ustanove kulture i pozorišta, koja ne važe za koncerte, jer je za ovakve događaje neophodna saglasnost Kriznog štaba.

Posted by Music Time on Saturday, March 6, 2021

Članovi nekada jedog od najpopularnijih bendova u regionu, Crvene jabuke, oglasili su se na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama uz sledeću poruku:

„Zahvaljujemo se svim posetiocima koji su uz poštovanje svih epidemioloških mera prisustvovali našim koncertima u Kombank dvorani i na podršci kolega“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crvena Jabuka (@crvenajabukaofficial)

Takođe, valja napomenuti da sporni koncert Crvene jabuke nije izolovan slučaj. U pomenutoj beogradskoj dvorani u narednom periodu zakazano je čak devet koncerata, čemu svedoči njihov zvanični sajt, i to sve dok ugostiteljski objekti rade ograničeno, a nikakva veća okupljanja, niti glasna muzika nisu dozvoljeni.

U saopštenju kojim se Kombank dvorana oglasila juče nije bilo pomena o odlaganju najavljenih događaja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare