Foto: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia, Printscreen/Twitter

Grupa Crvena jabuka održala je večeras drugi koncert u Beogradu, u Kombank dvorani. Iako je frontmen ove grupe, Dražen Žerić Žera nedavno izjavio da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim merama, mnogim našim sugrađanima nije jasna činjenica da se koncerti uopšte održavaju u vreme pandemije, posebno kada epidemiolozi svakodnevno od nadležnih zahtevaju najoštrije mere da bi suzbili novi nalet broja zaraženih.

Merena je temperatura na ulazu, kapaciteti Kombank dvorane bili su smanjeni, držali su distancu, koliko je to uopšte bilo moguće tokom održavanja koncerta.

PROČITAJTE JOŠ

„Puni smo emocija i pored svih ovih događanja u osmom martu smo u Beogradu, i pošto je koncert rasprodat, pojavila se mogućnost za još jednim terminom“, rekao je Dražen pre dve nedelje i dodao kako će se pridržavati svih mera.

„Ima mera kojih se trebamo svi pridržavati, i biće ograničen broj ljudi, i ako ne bude velikog skoka zaraženih, družićemo se tada“.

Koncert je inicijalno bio zakazan za 7. mart, pa je zbog pooštrenih mera koje su trajale tokom vikenda pomeren za ponedeljak i utorak, odnosno 8. i 9.  mart, što je ujedno i primer besmislenosti tog „vikend pooštravanja“.

Međutim, porast broja zaraženih i jako loša epidemiološka situacija u našoj zemlji, kao i svakodnevni apeli stručnjaka da se uvedu mnogo oštrije mere na duži vremenski period, ukazuju na to da je ovakav vid zabave nekolicine fanova Crvene jabuke trebalo da bude odložen za neke bolje dane.

Da se to mnogima nije svidelo pokazuju i komentari na društvenim mrežama:

“Je l’ se vi šalite sa nama? Kombank dvorana večeras”, napisala je jedna korisnica društvene mreže Tviter, koja je podelila video sa večerašnjeg koncerta.

Komentari ispod njenog tvita bili su negativni – od onih koji ne mogu da veruju da ljudi ne mogu da se suzdrže od koncerata, do onih koji smatraju da je ovo uvreda za lekare, a neki su čak i opsovali.

„Ovo je uvreda i nepoštovanje prema svim lekarima.“

„Malopre videla i zgrožena.““

„Prijatelji iz Slovenije i dalje misle da ih zezam kada kažem da u Srbiji sve radi normalno i da ljude (stoku) boli uvo za pandemiju. Smeju se u fazonu – ma daj to nigde na svetu nema! Ima kod Srba nesretnika.“

„Naravno da se ne šale. Ja sve više počinjem da mislim da su rešili da nas istrebe.“

„Je l’ ovo neka montaža“ Je l’ moguće?“

„Neshvatljiva (ne)normalnost današnjice.“

„Da se ja pitam, sad bi im taj koncert trajao dve nedelje i niko u međuvremenu ne bi izašao iz sale. Pa neka pevaju!“

„Bravo krizni šrab.“

„Ako je ovo stvarno, sada ih treba sve pohapsiti bukvalno, ali baš sve!“

„Zgrožena sam, ne znam šta više da mislim?!“

„Da li je u zemlji Srbiji ikada bilo nešto normalno? Svi znamo da je odgovor ne, tako da šta je čudno?“

„Šta reći, kompletni idioti.“

Putem društvenih mreža oglasio se i fudbaler Crvene zvezde Radovan Pankov, koji je naveo da je ljut i revoltiran, te podsetio da je publika na utakmicama zabranjena, i upitao, kako je moguće da se koncert Crvene jabuke održava.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare