Tokom dolaska ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u Sava centar gde je došao da se obrati odbornicima Skupštine Beograda, nezadovoljni građani su burno reagovali kada su ga ugledali tražeći odgovor na pitanje gde su snimci sa naplatne rampe u Doljevcu, gde se dogodila nesreća kada je vozilo u kome je bio Zoran Babić usmrtilo Staniku Gligorijević? Na osnovu raspoloživog video materijala nismo primetili da su taj odgovor i dobili.

Tokom suđenja vozaču Zorana Babića. Dejanu Stanojeviću koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće, veštaci su izjavili da nedostaju dva ključna minuta sa snimka sigurnosne kamere. Sve to je danas izazvalo revolt građana koji su zahtevali od Vulina da pokaže kompletan snimak.

Inače, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se tereti da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom „škodom superb“ krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo „folksvagen pasata“ koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu „opela“ je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu „škode“.

Takođe, teško je povređen i vozač „pasata“ Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao „astrom“ zadobio lakše povrede.

Pročitajte još:

Mirjana Aleksić, sestra pokojne Gligorijević, koja je u istom udesu teško povređena, tvrdi da joj država nije pomogla u lečenju i da je sa teškim povredama zbrinuta u Nišu dok je, s druge strane, povređeni funkcioner Zoran Babić hitno prebačen na VMA. Ona je ponovila i zahtev porodice da se hitno objave snimci nadzornih kamera, jer porodica sumnja u zvaničnu verziju po kojoj direktor Koridora nije vozio automobil.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram