Božo Prelević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Advokat Božo Prelević, koji zastupa porodicu Stranike Gligorijević (52) koja je poginula kada je na njen automobil na naplatnoj rampi u Doljevcu službenom "škodom" naleteo Dejan Stanojević, vozač bivšeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića, povodom današnjeg suđenja pred Osnovnim sudom u Nišu za portal Nova.rs kaže da "nije sporan samo snimak u kojem fale dva ključna minuta, već i mnogi drugi nedostaci".

Pre današnjeg suđenja, Stankovićev advokat je obavestio prisutne da je njegov štićenik preminuo, a potom su završne reči zakazane za 20. april.

„Biće završne reči ako se pojavi svedok“, rekao je Božo Prelević za Nova.rs. Inače, reč je o svedoku – policajcu Nikoli Mitiću koji se nije pojavio u Osnovnom sudu, te je kaženjen kaznom u visini od 50.000 dinara.

Na temu završnih reči, Prelević kaže da će okrivljeni pričati da je naleteo na led.

„Okrivljeni će pričati da je naleteo na led i da nije mogao da ukoči, a meni sudija deluje pametno i pošteno“, kaže on.

Foto: Printscreen, Vesna Lalić

Podsetimo ukratko, saslušanjem Borisa Antića, predstavnika Komisije veštaka Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Beograđaninu Dejanu Stanojeviću (36) za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se tereti da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takođe, teško je povređen i vozač “pasata” Stanoje Stanković dok je Srđan Aleksić koji je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar