Sestra stradale na rampi u Doljevcu: „Vučiću, sram te bilo“

Hronika 08. mar. 202121:40 > 22:06
Podeli:
Mirjana Aleksić Foto: N1

Mirjana Aleksić, sestra Stanike Gligorijević koja je poginula na naplatnoj rampi Doljevac, a koja je nakon te saobraćajke za koju se tereti Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića - nekadašnjeg direktora Koridora Srbije, ostala invalid, posle današnjeg suđenja za Nova.rs, poručila je Aleksandru Vučiću i pomenutom Babiću - "da treba da ih bude sramota zbog nepravde koja im je učinjena i koja i dalje traje".

Autori: Milica Čule, Jovana Aleksić

„Ne verujem da će pravda da pobedi. Svi oni sve pričaju kontra, svi su podmićeni. Kako je Aleksandar Vučić naredio, oni tako pričaju, tako rade, a upropastili su nas. Zoran Babić je uz Vučića i tako to sve ide, a mi smo unesrećeni zauvek. Pa šta to Vučića tišti toliko pa dolazi kod dece moje sestre Stanike. Što ne dođe krivac, što ne dođe Babić? Nijednom nas nije obišao da vidi kako smo, da vidi li imamo od čega da živimo, jer ja posle nesreće više nisam sposobna da radim. Sestru mi je ubio, a Vučić dolazi kod njene dece. Sram ga bilo. Babić nijednom nije bio da nas obiđe, da nas vidi barem, a kamoli da pomogne drugačije“, priča Mirjana Aleksić drhtavim glasom za Nova.rs.

Zoran Babić, Foto: N1

Mirjana je nakon nesreće ostala invalid. Kako je sama navela, nije više sposobna da radi, a država joj mesečno daje penziju u visini od 15.000 dinara.

„Nemam ni za lekove od tih para, a on toliko za jedno veče potroši u kafani. Posle saobraćajne nesreće ja više ne mogu da hodam, ruka mi je otkazala… Ne znam šta da kažem. Tražim da me doživotno izdržavaju, to je najmanje što može posle svega. Pa šta su nam uradili i posle svega kriju dva minuta sa snimka. Gde su ta dva minuta? Zorana Mihajlović je naredila da BIA skine te minute. Kako su to smeli, kako su mogli?“, priča Mirjana Aleksić.

Kada je reč o suđenju, ona kaže da je sve to jedna ogromna nepravda i da ništa od samog početka nije urađeno kako treba.

Foto:Screenshot

„Osim minuta na snimku, nije vađena krv Babiću i njegovom vozaču, da se vidi da li su imali alkohol u krvi. Nisu uzeti otisci sa volana da se vidi ko je vozio. Svedoci se ne pojavljuju, ti policajci…  Ništa nije kako treba i neće ni biti“, kaže ona.

Pričali smo i sa Velimirom Gligorijevićem, Stanikinim suprugom, koji kaže da se oseća loše.

„Nemam komentar, sporo teče suđenje, ništa drugo. Vidim da je bolestan ovaj svedok. Trebalo je sve to brže da ide. A ja sam loše, kako mogu da budem. Nisam dobro… Posle dve godine nije dobro. Mislim da će suđenje da se završi kako treba, iako ovoliko traje. Mislim da će na kraju biti sve po zakonu“, rekao je suprug poginule Stanike.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar