Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Rusija računa na doslednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

Beležimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Beležimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo, saopštila je ona.

Ona je navela da Rusija razume da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, pre svega od SAD, i da moraju da idu na kompromise.

Ako je reč o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom delovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosledno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama, zaključila je Zaharova.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO

Bonus video: Srbiji skinute sankcije na uvoz nafte – presudilo glasanje protiv Rusije?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (4)