Foto: skupstina.me; Shutterstock/Pensioner

Viši sud u Podgorici odobrio je zahtev uhapšenog predsednika Opštine Budva Mila Božovića da mu se omogući potpisivanje platnih lista za april tekuće godine. Sud je dokument prosledio Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

To je Vijestima kazala Marija Raković, savetnica za odnose s javnošću Višeg suda.

Zahtev Božovića je podnet uoči prvog radnog dana nakon prvomajskih praznika, a zarada zaposlenima mora da bude utvrđena i isplaćena do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Milo Božović Foto: Mediabiro

Kada Božović potpiše platne liste, rešiće se blokada u kojoj se našla lokalna uprava i 1.000 radnika lokalne administracije, javnih ustanova, službi i lokalnog javnog servisa primiće aprilsku platu.

Plate su pre prvomajskih praznika jedino isplatile opštinska firma Mediteran reklame, dok Komunalno preduzeće, Vodovod i kanalizacija i Turistička organizacija Budva tada nisu, jer se menadžment tih kompanija iz Demokratskog fronta „solidarisao“.

Pročitajte još:

U međuvremenu, turistička organizacija „Budva“ zarade je isplatila u četvrtak, 4. maja.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiči se i za učestvovanje u najmanje tri transporta kokaina.

Viši sud u Podgorici odredio mu je pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

BONUS VIDEO Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar