Ukrajinski vojnici nedavno su povratili kontrolu nad gradom Izjumom. Tom prilikom zabeležene su žestoke borbe, tokom kojih su Ukrajinci zarobili 15 ruskoh vojnika, uključujući dva majora.

Na snimku koji je sada objavljem se vide intenzivne borbe, tokom kojih ukrajinski vojnici pucaju na ruske položaje.

Čuje se mitraljeska paljba, kao i reči koje razmenjuju ruski i ukrajinski vojnici. Prema navodima ukrajinskih medija, video je snimio jedan od ukrajinskih vojnika, koji kaže da su se čule i psovke tokom borbe sa Rusima.

Potom je, navodi ukrajinska nacionalna garda, došlo do predaje Rusa.

Ukrajina Rusija rat Foto:Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Ruski vojnici prikazani su s rukama na glavama kako leže na zemlji.

„Tokom kontraofanzive u Izjumu , uspeli smo da demilitarizujemo Rusije“, navela je ukrajinska nacionalna garda.

Masovne grobnice

Ukrajinska vojska je nakon oslobađanja grada Izjuma u Harkovskoj oblasti otkrila dosad najjeziviji zločin koji su ruske trupe počinile nad civilima – masovnu grobnicu u kojoj se nalazi više od 440 beživotnih tela.

Naime, ukrajinske snage su otkrile stotine drvenih krstova, od kojih je većina označena brojevima, u šumi izvan grada. Neki od grobova bili su ukrašeni cvećem.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sva tela su pokopana na jednoj poljani, a za sada još uvek nije poznato na koji način su civili ubijani, zbog čega će su tela tokom jučerašnjeg dana ekshumirana i podvrgnuta forenzičkom ispitivanju.

Pretpostavlja se da su neki streljani, neke su usmrtile granate ili mine, a za neke su kobni bili vazdušni napadi ruske vojske. Do sada je identifikovan manji broj tela.

Takođe, na osnovu preliminarnih procena, koje je objavio lokalni šef policije Ihor Klimenko, u masovnoj grobnici je pronađeno više civila nego vojnika.

BONUS VIDEO Masovna grobnica u Izjumu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar