Foto: Steven SAPHORE / AFP / Profimedia

Bivša premijerka Novog Zelanda, Jasinda Ardern, udala se za svojeg dugogodišnjeg verenika Klarka Gejforda na raskošnom venčanju sa prijateljima, porodicom i političarima na vinogradu u srcu novozelandskog zaliva Havks.

Ardern (42) je bila obučena u belu haljinu sa prozirnim belim velom, a Gejford se odlučio za jednostavno i elegantno crno odelo sa belom košuljom i crnom kravatom. Njihova ćerka Nev (5) prošetala je do oltara sa svojim ocem, piše Dejli mejl.

Venčanje dolazi skoro deceniju nakon njihovog prvog sastanka – i dve godine nakon ranije planiranog venčanja koje je moralo da se otkaže zbog korona virusa.

U ponudi su bili prilično neobični kanapei, uključujući rolat sa kobasicama. Gosti su počeli da stižu na prostrano imanje od 14 časova, neki su dolazili luksuznim vozilima, a drugi u autobusima.

Svaki gost je morao da ima obezbeđenje i fotografsku identifikaciju pre nego što mu je dozvoljeno da prođe kroz kapije imanja.

Događaju je morala da prisustvuje i policija zbog nekoliko demonstranata koji su nosili transparente kojima okrivljuju Ardern za bolesti koje smatraju da su izazvale vakcine protiv korona virusa.

Mnoštvo demonstranata nije iznenadilo meštane koji kažu da su mitinzi bili česti u poslednjoj godini premijerkinog mandata.

Demonstracije su uključivale nasilne masovne proteste protiv vakcinacije, a kulminirali su sukobom ispred zgrade parlamenta i pretnjama smrću upućene bivšem premijeru.

Pročitajte još...

Govoreći za britanski portal, majka troje dece koja nije želela da bude imenovana, rekla je da Ardern nije osoba kakvom su je svetski mediji predstavljali.

Na imanju na kojem se održavalo venčanje, viđeno je nekoliko vozila privatnog obezbeđenja kako dolaze i odlaze.

Imanje je bilo ograđeno elekrtičnom ogradom, a u blizini je stajalo obezbeđenje koje je propuštalo dobavljače i osoblje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar