Foto:Screenshot/Twitter

Ruskim Telegram kanalima danima kruži snimak pogubljenja Jevgenija Nužina, bivšeg člana plaćeničke paravojne jedinice Vagner koji se predao Oružanim snagama Ukrajine nakon što je poslat na front. U uznemirujućem videu vidi se kako Nužina ubijaju udarcem maljem u glavu.

Video se sastoji iz dva dela – prvi deo prikazuje isečak Nužinovog intervjua koji je dao ukrajinskom novinaru nakon što je odveden u zarobljeništvo.

U tom intervjuu do detalja opisuje kako Rusi regrutuju osuđenike za rat protiv Ukrajine. Takođe, priča i kako se zapravo pridružio ruskim snagama kako bi dospeo u ukrajinsko zarobljeništvo i borio se protiv Rusije.

Tu izjavu njegovi nekadašnji saborci nisu želeli da mu oproste, što se i vidi u drugom delu uznemirujućeg videa.

Naime, taj deo snimak počinje kadrovima se vidi čovek u ukrajinskoj vojnoj uniformi, sa glavom zalepljenom za improvizovani malj od cigle i betona.

„Evgenij Nužin, rođen 1967. godine, otišao na front da bi se pridružio Ukrajini i borio se protiv Rusa i „4. septembra je izvršio svoj plan da se pridruži Ukrajini“, čuje se kako jedan od ruskih vojnika govori u snimku.

Nužin je navodno otet nakon što je 11. novembra navodno „na ulicama Kijeva, dobio udarac po glavi, izgubio svest i završio u podrumu u kom je na kraju i ubijen.

Pročitajte još:

Nakon toga, čovek u vojnoj uniformi udari Nužina po glavi velikim maljem. „Osuđenik” pada sa nakovnja, i dobija još jedan udarac u lice. U ovom trenutku, video se završava.

Prema pisanju Ukrajinske pravde, pogubljenje je navodno prokomentarisao i lider Vagner grupe Jevgenij Prigožin.

„Ovakve priče više volim da gledam u pozorištu. Što se tiče streljanog, na ovom snimku se jasno vidi da on nije našao sreću u Ukrajini, već se sreo sa zlim, ali poštenim ljudima. Mislim da ovaj film treba nazvati „Smrt psu“. Odličan rediteljski rad, možete ga pogledati u jednom dahu. Nadam se da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja“, navodno je rekao Prigožin.

BONUS VIDEO Kako su građani Hersona dočekali ukrajinsku vojsku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar