Na internetu se pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi kako ajkula zabija svoje čeljusti u leđa Karmen Kanovas Servelo (30) koja se kupala na Maldivima sa prijateljem Ibrahimom Šafigom (37), koji je podvodnom kamerom zabeležio trenutak ubadanja.

Na sreću, ajkula se brzo pomerila i Kanovas Servelo je pukom srećom iz vode izašla samo sa ogrebotinama po leđima, piše Dejli Mejl.

Pomalo zapanjujuće, odlučila je da se vrati u vodu sa ajkulama odmah nakon što je očistila ranu.

Inače, Kanovas Servelo i Šafig borave trenutno se nalaze na odmoru na Maldivima, i odlučili su da isprobaju jednu od atrakcija koju nudi ovo ostrvo – ronjenje sa ajkulama.

Tog dana ronili su zajedno sa desetak ogromnih ajkula koje su slobodno plivale oko njih. Navodno su sa njima plivali čak 45 minuta.

Foto: Shutterstock

To je dovelo do toga da, kako smatraju stručnjaci, ajkule oštete da su ugrožene, što je i rezultiralo napadom.

Neverovatnom igrom sudbine, Šafig je nekoliko minuta pre napada uključio svoju kameru kako bi ovekovečio trenutak. Na kraju je snimio nešto čemu se nije ni najmanje nadao – napad ajkule na njegovu saputnicu.

Pročitajte još:

Kako svedoči Šafig, ubrzo su konstatovali da rane nisu opasne i samo se vratili u vodu.

Inače, ajkule koje se nalaze u vodama oko Maldiva uglavnom nisu nisu agresivne i plivaju sa ljudima kada im se približe. Ipak, ako su na bilo koji način isprovocirane napadaju, a njihov ugriz može biti opasan po život čoveka zbog izuzetno oštrih zuba i jake vilice.

Prema izveštajima iz 2022. godine, zabeleženo je oko 51 „izazvanih“ i pet „ničim izazvanih“ napada ajkula na ljude.

BONUS VIDEO Plivanje među ražama i ajkulama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar