Foto:Romona Robbins Photography / ImageSource / Profimedia

Na popularnoj dubrovačkoj plaži Danče postavljena je crvena zastava zbog povećane koncentracije meduza na kupalištu. Crvena zastava u ovom slučaju nije postavljena zbog zabrane kupanja nego kao upozorenje. Spasilački tim Crvenog krsta Dubrovnik tokom jutra imao je čak osam intervencija uzrokovanih ubodom meduza.

Radi prevencije spasilački tim će kroz svoje delovanje na kupalištu pojačano upozoravati kupače na novonastalu situaciju.

„Ovim putem želimo da skrenemo pažnju svim korisnicima kupališta na potencijalnu opasnost“, objavljeno je na stranici Crvenog krsta Dubrovnik na Fejsbuku.

Pročitajte još...

Meduza morska mesečina uočena je početkom juna u Nacionalnom parku Mljet, a prošlog vikenda i na plažama hotela „Dubrovnik President“ i „Coral“. Situacija na Dančama izazvala je alarm.

Dr Rade Garić, naučni saradnik Instituta za more i priobalje Univerziteta u Dubrovniku, kaže kako se ta vrsta meduze u ovom delu Jadrana pojavljuje ove godine češće nego inače. Pipke uglavnom nalazimo na pučini, a ka obali ih nanosi vetar, prenosi Slobodna Dalmacija.

BONUS VIDEO Uhvaćena ajkula koja je usmrtila turistu u Hurgadi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar