Foto: Shutterstock

Nesrećan slučaj dogodio se u sredu u Dečjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolini Velike Gorice. Dete od godinu i sedam meseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje.

Radi se navodno o greški zaposlene, konkretno čistačice. Ona je, naime, sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dečjem vrtiću i nije dobro obrisala i isprala.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Dete je ručicama dotaklo to sredstvo za čišćenje, a onda je ruke stavilo u usta i povredilo se. Svi su hitno reagovali i uradili sve kako bi se detetu pomoglo, isprali su detetu usta“, ispričala je za Dnevnik osnivač vrtića Karmen Pavlić i dodala kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dete neće imati ozbiljne posledice.

„Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebalo da čisti dok deca borave u grupi, svi zaposleni imaju jasne upute. Osoblje je edukovano, imamo četiri zdravstvene radnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam šta da kažem. Ta osoba je dugo zaposlena kod nas“, ispričala je potresena osnivačica vrtića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar