Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Usprkos koronavirusu međugorski Međunarodni festival mladih "Mladifest 2020" okupio je na hiljade mladih katolika iz nekoliko evropskih zemalja.

Na svečanom otvaranju ovogodišnje manifestacije pristigli su predstavnici Poljske, Španije, Češke, Mađarske, Slovenija i Nemačke i Bosne i Hercegovine.

Kako veliki broj učesnika zbog epidemioloških mera nije mogao doći kao proteklih 30 godina, simbolično su ponesene zastave 60 zemalja, dosadašnjih učesnica ovog susreta.

Sve prisutne pozdravio je apostolski nuncij u BiH Luiđi Peceto koji je preneo pozdrave pape Franje iz Rima. On se zahvalio organizatorima događaja koji je uprkos koronavirusu okupio mlade celoga sveta i omogućivši im da putem striminga učestvuju na Mladifestu u Međugorju.

Župnik Marinko Šakota je sve prisutne podsetio na epidemiološke mere navodeći da ih se treba pridržavati i čuvati svoje zdravlje. Ipak, s obzirom na veliki broj okupljenih, teško je bilo držati socijalnu distancu i pridržavati se epidemioloških mera koje su na snazi.

Ovaj festival tradicionalno se održava svake godine i okuplja oko 50 hiljada mladih iz celog sveta, a po rečima organizatora ove godine tokom festivala očekuje se da će broj posetilaca biti od 10 do 15 hiljada.

Molitveni susret mladih u Međugorju održava se sve do 6. augusta.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)