Ruska podmornica
Foto: YAMIL LAGE / AFP / Profimedia

Ukrajinska vojska je saopštila da je u protekla 24 časa potopila rusku podmornicu u Crnom moru i pogodila aerodrom u Rusiji, dok je ruska strana saopštila da su ukrajinski dronovi pogodili stambenu zgradu, ubivši jednu osobu.

Veći broj ovakvih napada je usledio nakon što je Ukrajina izvršila pritisak na saveznike da joj dozvole da koristi rakete dugog dometa za gađanje ciljeva duboko u ruskoj teritoriji. Zapadni saveznici, posebno SAD, do sada su pružali otpor, plašeći se eskalacije sukoba.

„Ukrajina je pogodila rusku podmornicu klase Kilo i protivvazdušni raketni kompleks S-400 na poluostrvu Krim“, navodi se u današnjem saopštenju Generalštaba. Sistem protivvazdušne odbrane postavljen je radi zaštite mosta u Kerčkom moreuzu, važnog logističkog i transportnog čvorišta za snabdevanje ruskih snaga.

Generalštab tvrdi i da su ukrajinske snage napale aerodrom Morozovsk, u Rostovskoj oblasti, nakon što su pokrenule masivan napad dronovima na Rusiju. Prema njihovim tvrdnjama pogođeni su magacini municije, gde su bile smeštene vođene avionske bombe.

U međuvremenu, guverner belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da je jedna žena ubijena u napadu ukrajinske bespilotne letelice na stambenu zgradu u gradu Šebekino rano jutros. Ukrajinski dronovi su oštetili i nekoliko drugih zgrada u gradu, rekao je on.

Gladkov je rekao da je još osam civila ranjeno u ukrajinskom granatiranju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar