Foto:Shutterstock

U Crnoj Gori je danas u akciji Bruda uhapšeno deset osoba koji se dovode u vezu sa međunarodnim švercom skoro tone marihuane.

Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlašćeno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine marihuane iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, procesuirano je 18 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem skoro tone marihuane na međunarodnom nivou, prenosi RTCG.

Pretresi su izvršeni pretresi na 14 lokacija u Crnoj Gori, između ostalog u Budvi, Podgorici i Kolašinu.

„Aktivnost je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – FBI i NCA , te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine“, kazali su iz Uprave policije.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje se da je krivična prijava podneta protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Uprave policije izvršili su pretrese na 14 lokacija u više gradova u Crnoj Gori i tom prilikom lišili slobode 10 lica, dva lica se i dalje potražuju, četiri lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona, a dva lica se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Republici Srbiji“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pola kilograma heroina zaplenjeno u Beogradu: Uhapšen diler, droga zaplenjena u njegovom stanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar