Ardea, Rim, Italija, pucnjava, policija, uviđaj, uvidjaj, hitna pomoć, karabinjeri
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Policija u Italiji uhapsila je danas muškarca, koji je osumnjičen za ubistvo tri prostitutke u Rimu.

Kako navode italijanski mediji, radi se o Đandavide de Pou (51), koji se dovodi u vezu sa klanom Mikela Senesea, italijanskim mafijašem, koji važi za jednog od najmoćnijih bosova u Rimu.

De Po je navodno bio njegov telohranitelj, a uhapšeni ima pozamašnu kriminalnu prošlost, piše Korijere dela Sera.

Naime, na teret mu se stavljaju kriminalne radnje vezene za drogu, oružje, primanje ukradene robe, seksualne napade, povrede, neovlašćene posete, kao i dve psihijatrijske hospitalizacije.

De Po je uhapšen u subotu ujutru. U trenutku hapšenja je navodno na sebi imao krvavu odeću.

Prekretnica u potrazi za njim je načinjena na osnovu svedočenja koje je prikupila policija. Osumnjičenog je navodno izdala sestra, što ona nije htela da komentariše.

Ispitivanje osumnjičenog je trajalo sedam sati i on je prebačen u zatvor. Istražitelji su ga uhapsili u kući njegove majke i sestre gde je navodno pobegao nakon zločina.

Tokom ispitivanja, osumnjičeni je rekao da se seća da je bio u kući sa nekim Kineskinjama i da je jednu od njih ubo u grlo, ali da se onda onesvestio.

Istakao je da je lutao dva dana i da nije jeo niti spavao.

„Otišao sam u kuću majke i sestre sa krvavom odećom na sebi“, rekao je on, piše Korijere dela Sera.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da ga je oko šest sati ujutru probudila policija.

De Po je istakao da je kolima stigao i ušao u stan u kojem su bile dve Kineskinje i da je to bio prvi put da se tamo našao, nakon, što je telefonom zakazao susret.

Istražitelji su rekli da ga je kamera snimila na drugom mestu, gde je ubijena treća žrtva, Kolumbijka. Međutim, De Po rekao da se ne seća da je bio u toj kući.

Podsećamo, tela dve Kineskinje pronađena u 11 sati. Dok je telo jedne žene (45) pronađeno u stanu, telo druge mlađe žrtve, (oko 25 godina), pronađeno je na stepeništu u lokvi krvi.

Ubrzo nakon toga pronađeno je telo treće žene, za koju mediji pišu da je Kolumbijka. Kako se navodi, ona je prva ubijena. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar