Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

U ruskom napadu na Donjeck, poginula su dva civila, dok je 11 osoba ranjeno, saopštio je danas šef regionalne administracije Vadim Filaškin putem svog Fejsbuk naloga.

„Tokom napada ruskih snaga 12. oktobra, dvojica stanovnika Donjecke oblasti su izgubila život – jedan u Kurahivki, a drugi u Ulakli. Još 11 osoba je povređeno u toku dana“, navodi se u Filaškinovoj objavi. Unkrinform prenosi da broj žrtava obuhvata samo područja izvan Mariupolja i Volnovahe.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hersonskoj oblasti, tri osobe su povređene u ruskim napadima 12. oktobra, dok je od početka nedelje evakuisano 12 ljudi iz Donjecke oblasti, uključujući dve osobe sa invaliditetom, navodi ukrajinska agencija. Evakuacija je izvršena iz oblasti Pokrovska, koja je pod stalnim granatiranjem.

Neposredno nakon ponoći 13. oktobra, ukrajinske odbrambene snage su oborile 31 ruski napadački dron, objavila je Komanda ratnog vazduhoplovstva Ukrajine na svom Facebook profilu.

Prethodne noći, Rusija je ispalila ukupno 68 bespilotnih letelica i četiri raketna projektila, uključujući dve balističke rakete Iskander-M koje su pogodile oblasti Poltave i Odese, kao i dve vođene rakete Kh-59, koje su gađale Černihivsku i Sumsku oblast, prenosi Rojters, pozivajući se na ukrajinske izvore.

BONUS VIDEO: Rusija nastavila napade uz pojačane prijetnje Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar