Poplave u Turskoj Onder Godez/Ministry of Interior Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Press Office/Handout via REUTERS

Zbog poplava izazvanih velikim padavinama u Krasnodarskom regionu na jugu Rusije, oko 108.000 žitelja ostalo je bez električne energije, a 450 ljudi, među kojima je bilo i turista, evakuisano je iz grada Anapa na Crnom moru, saopšteno je iz lokalnog Centra za krizne situacije.

Pročitajte još:

„U 11 naseljenih oblasti došlo je do prekida isporuka električne energije i oko 108.000 ljudi nema struju“, navodi se u zvaničnom saopštenju Centra za krizne situacije.

Nakon poplave u odmaralištu u Anapu je nastavljena spasilačka operacija u kojoj je do sada u privremena skloništa evakuisano 458 ljudi.

Dok meteorolozi prognoziraju nastavak obilnih padavina na jugu Rusije, a vanredna situacija proglašena u nekoliko oblasti, iz lokalnog Centra za vakredne situacije predočava se da je kapacitet privremenih skloništa oko 350 ljudi.

Zbog poplava je prekinut i saobraćaj na autoputu koji povezuje crnomorski lučki grad Novorosijsk sa lukom Kerč u Azovskom moru.

BONUS VIDEO: Poplave i klizišta u Turskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar