*** Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Agenti FBI koji su u ponedeljak pretražili kuću bivšeg predsednika Donalda Trampa zaplenili su 11 setova poverljivih dokumenata, uključujući neke označene kao strogo poverljive i koji bi trebalo da budu dostupni samo u posebnim državnim objektima, objavio je danas Vol strit džornal navodeći da je imao uvid u te papire.

Agenti Federalnog istražnog biroa uzeli su oko 20 kutija stvari, registratore sa fotografijama, rukom pisanu belešku i izvršnu dozvolu za pomilovanje za Trampovog saveznika Rodžera Stouna, pokazuje lista stvari odnetih sa Trampovog imanja.

Na spisku su, prema navodima lista koji se poziva dokument od tri stranice, bile i informacije o „predsedniku Francuske“.

Spisak se nalazi u dokumentu od sedam stranica koji uključuje i nalog za pretres prostorija koji je izdao federalni sudija za prekršaje na Floridi, objavio je njujorški list.

Nalog pokazuje da su federalne službe za provođenje zakona istraživale Trampa zbog uklanjanja ili uništavanja zapisa, ometanja istrage i kršenja Zakona o špijunaži. Osuda prema statutu može da rezultira kaznom zatvora ili novčanom kaznom.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)