Foto:twitter.com/AricToler; twitter. 666_mancer

Ukrajinske snage tokom vikenda napale su hotel u kojem su bili smešteni članovi ruske privatne vojne grupe Vagner, ubivši mnoge od njih, poručio je ukrajinski guverner Luganska Sergej Gajdaj.

On je u intervjuu za ukrajinsku televiziju rekao da su snage u subotu izvele napad na hotel u gradu Kadijevka, zapadno od glavnog središta regije Luganska. Na fotografijama objavljenim na Telegramu vidi se ruševina zgrade.

Gajdaj tvrdi da se „tamo nalazio Vangerov štab“.

„Veliki broj onih koji su bili tamo je poginuo“, poručio je, prenosi Jutarnji list.

O napadu na navodni štab ruske grupe plaćenika piše i reporter Gardijana Endru Rot, koji se trenutno nalazi u Moskvi. Rot ističe, kao i drugi zapadni novinari, da nije moguće nezavisno potvrditi da se u ruševinama hotela zaista nalazio štab Vagnerovaca, kao ni to da je u napadu poginuo veliki broj ruskih plaćenika.

No, navodi kako postoji velik broj indicija da je zaista došlo do udara na sedište Vagnerovaca. Za početak, ruski državni mediji poručili su da je u nedelju artiljerijskom vatrom doista pogođen hotelski kompleks u gradu Kadijevka.

Fotografije i video snimci koje su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju da je deo hotelskog kompleksa zaista pretvoren u ruševine.

„Napad je izvršen raketnim sistemom HIMARS. U zgradi su bili pripadnici Vagner grupe“, napisao je na Telegramu proruski vojni bloger Aleksander Simonov. On je tokom rata više puta objavljivao snimke i fotografije „Vagnerovaca“.

PROČITAJTE JOŠ:

Stvar o kojoj su društvene mreže najviše brujale je zapravo jedna starija fotografija, a na kojoj se vidi Pavel Prižogin kako stoji pored hotela (pre nego je napadnut). Reč je o sinu šefa Vagner grupe, Jevgenija Prižogina.

Kako se već ranije pisalo da se Pavel Prižogin bori u Ukrajini sa Vagnerovcima, odmah su se širile špekulacije da je i on među onima koji su stradali u napadu na hotelski kompleks.

Stoga je njegov otac Jevgenij reagovao brzo i kratkom izjavom u kojoj tvrdi da je Pavel živ i zdrav.

„Ne brinite. Sve je u redu s mojim sinom“, napisao je Prižogin na Telegramu, ali nije dao nikakvih detalja o napadu na hotelski kompleks.

BONUS VIDEO: Evakuacija starijih iz Hersona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar