Foto: USA TODAY Network / ddp USA / SETH BROWARNIK / INSTAR Images / Spartano / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Meri Tramp, psiholog i nećaka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, spekuliše da je Džerad Kušner, Trampov zet i suprug njegove ćerke Ivanke, poverljivi izvor koji je obavestio FBI o tome koji se poverljivi dokumenti čuvaju u Mar-a-Lagu i gde se nalaze.

Njuzvik je u sredu prvo izvestio da je poverljivi izvor dostavio informacije saveznim vlastima, pozivajući se na dva visoka vladina zvaničnika. Racija u ponedeljak koju je odobrio državni tužilac Merik Garland, imala je za cilj zaplenu strogo poverljivih i drugih dokumenata koje je bivši predsednik držao u svojoj rezidenciji na Floridi.

U intervjuu, Meri Tramp je upitana ko bi mogao da bude doušnik. Ona je rekla da je teško izabrati ali je ukazala na Kušnera, muža najstarije Trampove ćerke Ivanke. Kušner i Ivanka su bili viši savetnici Bele kuće u Trampovoj administraciji.

Foto: Miami Herald/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia, SAUL LOEB / AFP / Profimedia

„Mislim da moramo veoma pažljivo da razmotrimo zašto je Džerad dobio 2 milijarde dolara. Moramo da razmislimo ko bi još mogao da bude umešan u ovo“, rekla je Meri Tramp.

„Zvuči da je to neko u Džeradovoj poziciji. Ne kažem da je to Džerad ali bi mogao biti“, dodala je ona. Čini se da Meri Tramp misli na investiciju od 2 milijarde dolara koju je Kušner obezbedio od Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije oko šest meseci nakn što je prestao mandat njegovog svekra u Beloj kući.

Naime, bivši Trampov advokat Majkl Koen je takođe rekao da je doušnik neko od Trampove dece ili čak i zet.

Džerad Kušner i Ivanka Tramp Foto: SETH BROWARNIK / INSTAR Images / Profimedia

„Definitivno je neko iz Trampovog užeg kruga“, rekao je Koen za Insajder. „Ne bih se iznenadio da saznam da je to Džerad ili neko od njegove dece“, dodao je. Drugi su spekulisali da je Trapov bivši šef kabineta Mark Medouz možda dao informacije FBI-ju.

PROČITAJTE JOŠ:

Početkom februara su se pojavile informacije da je bivši predsednik nepropisno odneo poverljiva dokumenta u Mar-a-Lago, a Nacionalna uprava za arhive i evidneciju potvrdila da je tražila 15 kutija dokumenata.

Kada dokumenti nisu predati, FBI i Ministarstvo pravde su odlučili da preuzmu korak bez presedaa da izvrše nalog za pretres bivšeg predsednika. Savezni sudija je odobrio nalog verujući da FBi ima verovatan razloga.

Tramp je tvrdio da je racija deo prevare i lova na veštice. Dodao je da je sa pomenutih dokumenata skinuta tajnost i da je sarađivao sa vlastima oko predaje.

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)