Angelina Tran Foto:gofundme.com

Studentkinja inženjerstva na Univerzitetu u Vašingtonu smrtno je izbodena više od 100 puta dok je pokušavala da zaštiti svoju majku od svog pobesnelog očuha.

Angelina Tran (21) probudila se rano 7. avgusta nakon što je čula zvukove borbe u kući svoje porodice u naselju Bikon Hil u Sijetlu.

Njen očuh Nghiep Kein Chau (54) udario je njenu majku najmanje 12 puta u kuhinji, prema dokumentima optužnice.

Tran je brzo odlučila da se umeša, kažu tužioci, nakon čega je Čau počeo da napada obe žene.

Na kraju, njena majka je uspela da pobegne i pobegla je da pozove hitnu, dok je Tran zadržavala Čaua, u očajničkom pokušaju da ga spreči da je prati.

Njih dvoje su pali na pod, kada je Čau navodno zgrabio nož i izbo Tran ukupno 107 puta.

Zaustavio je ubadanje nekoliko puta tokom divljanja, kaže se u dokumentima optužnice, uključujući jednom da se presvuče i drugi da zgrabi drugi nož.

Snimci sa kućne kamere takođe pokazuju kako Čau traži majku nesrećne devojke nakon što je pozvala policiju, preneo je Sijetl tajms.

Policajci su konačno stigli nešto pre 5 sati ujutru i zatekli neidentifikovanu ženu kako krvari.

Pronašli su i Čaua kako još uvek drži nož sa krvlju na svojoj odeći, pre nego što je navodno priznao: „Ubio sam nekoga“.

Čau je odmah priveden, a kasnije je policiji rekao da se „svađao“ sa svojom suprugom, sa kojom je bio u braku 19 godina.

Preko prevodioca, Čau je navodno ispričao kako je udario svoju ženu jer je mislio da će se ona razvesti od njega i uzeti mu novac.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe je rekao da se naljutio kada je Tran intervenisala, kaže se u dokumentima optužnice, i tvrdio da bi ubio svoju ženu da ju je pronašao pre nego što su policajci stigli.

Policajci su potom dobili naloge za pretres i zaplenili dokaze iz kuće, uključujući snimke kućne kamere koji pokazuju početni napad i veći deo uboda nožem.

Čau je optužen za ubistvo prvog stepena i ubistvo u pokušaju prvog stepena. On je zadržan u Kazneno-popravnom domu okruga King uz garanciju od 5 miliona dolara nakon što su tužioci tvrdili da predstavlja rizik od bekstva i opasnost za zajednicu.

Optužnica zakazana za sredu pomerena je za 31. avgust.

U međuvremenu, prijatelji i porodica ubijene devojke organizovali su akciju prikupljanja sredstava za Nacionalni azijsko-pacifički centar u znak sećanja Tran.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare