Foto: Instagram/Christian Deaton

Bračni par iz Portlanda - oboje su direktori kompanije Najk - poginuo je nakon što je na njih pala drvena građa koja je skliznula sa kamiona koji je prolazio dok su se vozili biciklima u dolini Napa u Kaliforniji, prema lokalnom izveštaju.

Kristijan i Mišel Diton su se vozili biciklom niz Silverado Trail na periferiji Nape u utorak oko 11 sati kada je kamion pokušao da ih zaobiđe brzinom od oko 65 km na sat, navodi Oregonian.

U nekom trenutku, drvo naslagano na kamionu iz 2018. pomerilo se tako da je deo drveta visio preko kraja kamiona – i udarilo je Ditonove, pišu novine.

Foto: Instagram/Christian Deaton

Kristijan (52) preminuo je na licu mesta. Mišel (48) umrla je u bolnici, saopštila je šerifova kancelarija okruga Napa.

55-godišnji vozač – muškarac iz Valjeha kojeg policajci nisu identifikovali – ostao je na licu mesta tokom istrage.

Policija nije saopštila da li protiv njega postoji krivična prijava.

U međuvremenu, prijatelji su oplakivali bezbrižni, avanturistički par, koji je bio u braku 21 godinu i voleo je da putuje i ostane fizički aktivan.

„Život im je bio hobi – nikada nije postojao trenutak u kojem ga ne bi iskoristili na najbolji način“, rekla je za Oregonian Kloe Tompson, prijateljica koja je prvi put upoznala Mišel na grupnom odmoru.

„Mišel je bila jaka i stalno se smejala. I uvek je bila spremna za nova iskustva, bilo da je to podrazumevalo spontano pešačenje, putovanje biciklom ili vožnju kajakom“, rekla je Tompson.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijan je pevao, plesao i svirao gitaru kad god bi on i njegovi prijatelji sedeli i slušali vinilne ploče, rekla je ona.

„Oni su delili toliko ljubavi jedno prema drugom“, rekla je za Oregonian Elizabet Lemej, druga prijateljica para koja je ranije radila sa Kristijanom u Najku. „Bili su par na koji naiđete jednom u životu“, dodala je.

Kristijan je bio potpredsednik za proizvode u Najk Svimu, a Mišel, direktorka EK dizajn studija, navodi Dejli mejl.

Živeli su u penthaus stanu od milion dolara u Portlandu, navodi se u saopštenju.

Par je bio u Napi kao deo dvonedeljnog putovanja koje je uključivalo niz koncerata i zaustavljanja u Kaliforniji i Las Vegasu, piše Dejli mejl.

„Živeli su život tako veliki da rupa koju su ostavili u svima nama samo zjapi“, rekla je Tompson za Oregonian. „Njih dvoje nisu bili savršeni i uvek su težili da budu bolji. Ali oni su zaista bili prokleto blizu savršenstva“, dodala je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Americi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar