Foto: Christian SIERRA / AFP / Profimedia

Dva vatrogasca poginula su na međunarodnom aerodromu u Limi u petak nakon što se njihovo vatrogasno vozilo sudarilo sa avinom koji je trebalo da poleti.

Vatrogasno vozilo je izjurilo na pistu i uleteo je u putanju aviona koji je prevozio 120 putnika.

Ministarstvo zdravlja Perua je saopštilo da je 20 putnika na lečenju u bolnici, a da su najmanje dvojica u teškom stanju.

Na snimku incidenta koji je objavljen na društvenim mrežaa vidi se kako se mlaznjak sudario sa vatrogasnim vozilom, a zatim se zapalio i jako se dimio dok se zaustavljao.

Lima Erport Partners, kompanija koja upravlja Međunarodnim aerodromom Horhe Čaves, navela je u tvitu da su operacije u objektu obustavljene. U avionu Erbas A320neo bilo je 120 putnika i šest članova posade.

„Naši timovi pružaju neophodnu negu svim putnicima, koji su u dobrom stanju“, saopštili su ih kompanije.

„Svi su bili uplašeni dok nismo videli da se avion zaustavio, a onda su stigla vatrogasna vozila i kola hitne pomoći“, rekao je Mauro Fereira, Brazilc koji je čekao da se ukrca na let kući za Panamu, a koji je snimio incident.

„Bio je to mučan osećaj jer nismo znali koliko je ljudi u avionu, a plamen je bio veoma veliki“, navodi se.

PROČITAJTE JOŠ:

Luis Ponce La Jara, generalni komandant vatrogasne službe rekao je da su dva vatrogasca poginula, a da je jedan povređen kada se avion sudario sa njihovim vozilom.

Predsednik Pedro Kastiljo je u tvitu izrazio saučešće porodicama vatrogasaca.

Let La2213 je trebao da poleti sa aerodroma u Limi na putu za peruanski grad Hulijaka. Na snimcima se vidi kako izlazi dim iz aviona dok se letelica nalazila na pisti.

Tužilaštvo je saopštilo da je otvorena istraga o uzroku nesreće.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar