Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je potvrdio da će se ponovo kandidovati za tu funkciju i dodao je da je uveren da će obnoviti mandat.

„Što se ne bih kandidovao, naravno, hoću i pobediću. Razgovarate sa sadašnjim i budućim gradonačelnikom, Draško, drago mi je. Podržaće me svi građani“, rekao je on u intervjuu za N1 Sarajevo.

Očekuje podršku Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS), ali ne i Dodikovog SNSD.

„Mislim da će imati svog kandidata. A što bi me oni podržali, neće“, smatra Stanivuković.

O delovanju PDP, čiji je i sam deo, kaže da će sa njim u bilo kojoj formi biti snažniji. Komentarisao je i izjavu Jelene Trivić, koja se zalaže za beskompromisno delovanje PDP, bez saradnje sa vladajućom većinom.

„Šta znači beskompromisno? Ko sarađuje sa SNSD, ja ne sarađujem. Ja vidim isti taj koncept. Ako je most kompromis, onda nije beskompromisno, ako je centralno spomen obeležje, šta je kompromis? Nema kompromisa u obračunu s kriminalom i korupcijom, nema kompromisa sa gubljenjem nadležnosti Republike Srpske. RS je sveta, tu nema kompromisa. Hipotetički šta to znači? Šta da dođe neka teška odluka, nacionalna, da nam oduzimaju nadležnosti, poljoprivredno zemljište, šta to znači hipotetički, ništa s njima, pa ni te teme? Naravno da sam da se SNSD promeni. Naravno da će PDP sa mnom u bilo kojoj formi biti snažniji, imati najveći broj mandata, biti čvrsto opozicioni, nemojte zaboraviti da je PDP i vlast u Banjaluci. Da se meri šta i koliko uradimo, a ne koliko se svađamo. Da ne bude kao Vukan kako kaže, znate kako sam ih demolirao. Pa, ja trebam otići u Česmu, ljudi me pitaju gde je most, a ja kažem, pevam ‘Batistuta Gabrijele, za tebe je Dodik Pele, pa naravno da će narod uzet pući šamarčinu, reći beži odavde’“, istakao je.

PROČITAJTE JOŠ

Stanivuković kaže da ga nije promenila vlast, već odgovornost, kao i da će dati podršku SDS-ovom gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, kojeg SNSD-ova skupštinska većina želi da opozove. U kontaktu je, kaže, sa mnogima iz te stranke, uključujući i bivšeg predsednika Mirka Šarovića i sadašnjeg v.d. Milana Miličevića.

Nebojša Vukanović nekada je bio saborac, danas ga Stanivuković naziva prijateljem kojem bi pružio ruku. Vukanović je danas u Okružnom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Stanivukovića i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i naglasio da je on ministar unutrašnjih poslova, da bi Stanivuković bio uhapšen.

Optužuje ga za nezakonite finansijske transfere, pa i u vezi izgradnje teniskog centra za potrebe ATP 250 međunarodnog turnira, koji se u Banjaluci održava od 17.do 23. aprila, a koji je iniciran od strane porodice Đoković.

„Blesave su Vukanovićeve prijave, veze s mozgom nemaju“, odgovara aktuelni gradonačelnik Banjaluke, uz uverenje da će grad zadržati taj turnir dugoročno.

BONUS VIDEO: Draško Stanivuković o izborima u RS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar