Foto:Warshaw Police

Neimenovani muškarac je optužen da se predstavljao kao maneken (lutka) u izlogu u Varšavi kako bi ukrao nakit nakon radnog vremena.

Na sigurnosnim kamerama ovaj 22-godišnjak je prikazan kako mirno stoji i drži torbu u izlogu prodavnice, prenosi N1.

Policija je saopštila da bi optuženi nakon zatvaranja otišao u „lov“ po raznim odeljenjima prodavnice, ali bi na kraju završio u zlatarama.

Pranje izloga
Pranje izloga Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Muškarac je takođe optužen za krađu stvari iz drugog tržnog centra. On je optužen za provalu i krađu i preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Varšavska policija je saopštila da osoblje i kupci nisu primetili ništa neobično dok je muškarac stajao na izlogu i stopio se sa nekoliko manekena.

Policija je rekla da bi on stajao mirno dok „ne bi osetio da je bezbedno“, a zatim bi prošetao kroz razna odeljenja tržnog centra pre nego što bi ukrao nakit.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na kraju ga je uočilo osoblje obezbeđenja. Muškarac je optužen za još dva incidenta.

Policija kaže da je u jednom (uveliko zatvorenom) restoranu večerao, a potom otišao u butik i svoju odeću zamenio novom, pa se vratio u još jedan restoran na obrok.

Pročitajte još...

Uhvaćen je na sigurnosnim kamerama kako se provlači ispod delimično otvorenih rolo vrata na prodavnicama.

Robert Šumijata, portparol policije, rekao je da je u trećem incidentu na drugoj lokaciji muškarac sačekao da radno vreme prođe, a zatim „uzeo novac iz nekoliko kasa i pokušao da ukrade druge predmete“.

Muškarcu je određen pritvor od tri meseca, saopštili su tužioci u Varšavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar