Nenad Nešić Foto:N1

Na današnjoj sednici Skupštini Kantona Sarajeva (KS), na inicijativu SDA, usvojena je deklaracija u kojoj se osuđuje podizanje tri prsta ispred institucija BiH u Sarajevu.

“Skupština KS najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića ispred sedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu FTV”, saopšteno je, prenosi N1.

Nešić se tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

“Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se juče nije ni javio za reč. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do juče”, objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju na šta je voditeljka reagovala.

Novoizabrani ministar sigurnosti BiH je na ovu odluku Skupštine KS u svom saopštenju rekao: “Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umeju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali. Ne želim se izvinjavati zato što sam Srbin”.

***

BONUS VIDEO: Kako se u Sarajevu umesto golova brojala nacionalna netrpeljivost?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar