Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nesvakidašnje scene uzrujanog muškarca odevenog u službenu uniformu firme za obezbeđenje i s pištoljem u futroli na remenu pod pazuhom odvijale su se u sredu oko 15.15 sati u jednoj srednjoj strukovnoj zagrebačkoj školi.

Muškarac zaposlen u uglednoj firmi za bezbednost pojavio se na vratima škole koju pohađa njegov maloletni sin. Bio je vrlo nervozan dok je tražio razgovor s razrednom, no tog trenutka od dežurne nastavnice dobio je odgovor da ne može da razgovara ni sa kim jer nastava i školske aktivnosti traju. To mu se nije svidelo, piše Jutarnji list.

Foto: Shutterstock

„E videćete vi Boga svoga“, navodno je izustio u prostorijama škole.

Kako je ušetao u školu, tako je iz nje nakon sedam minuta i izašao dok mu se pod miškom naziralo oružje. Mirno se udaljio od škole sve do kombija i to, ni više ni manje nego blindiranog službenog s vidljivim obeležjima firme za obezbeđenje za koju radi. U kombiju su ga, kako saznaje Jutarnji, čekala dvojica kolega jer su nakratko, radi njega i posete školi, skrenuli s rute tokom pratnje novca i po povratku u bazu.

Škola je o svemu obavestila policiju pa je muškarac uhapšen na adresi stanovanja. Noć je proveo u policiji, a kako se nezvanično saznaje, okidač za njegovu posetu školi tokom svog radnog vremena, što je očigledno unelo nemir u školske hodnike, usledio je nakon što mu se sin navodno požalio da mu je jedna školska koleginica rekla da će ga prebiti.

Foto: Shutterstock

Strah, opravdan ili ne, koji je osetio njegov sin u tom trenutku, privedeni muškarac opravdava, među ostalim, tvrdnjom „da ta devojčica trenira borilačke veštine i da se zato njegov mali boji“.

Pročitajte još:

Iz škole o navedenom slučaju nisu želeli da govore, a iz PU zagrebačke na upit Jutarnjeg tek kratko kažu da su u četvrtak imali postupanje te da je kriminalističko istraživanje nad jednom uhapšenom osobom u toku. Sudeći prema svemu, muškarac će biti krivično prijavljen za pretnje smrću, a po završetku istraživanja i pretresa doma biće predat pritvorskom nadzorniku.

Iz firme za obezbeđenje kažu, pak, da su upoznati s privođenjem kolege te da će dva radnika, koji su bili u kombiju pred školom od 15.11 sati do 15.18 sati u sredu kad im je rekao da je pozvan na informacije, biti ispitani.

Poslodavac uhapšenog osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja te kaže da je privedeni radnik tog dana nastavio s obavljanjem redovnih zadataka, a smenu je odradio uredno i u četvrtak, nakon čega je uhapšen.

BONUS VIDEO Vučić konačno odgovorio zašto nije posetio školu „Ribnikar“: Zapalio sam sveću u crkvi, nisam vodio kamere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar