najnovija vest - pokrivalica
Ilustracija: Nova.rs

Na delu teritorije Ukrajine jutros su se oglasila upozorenja na vazdušni napad, a kijevski mediji i zvaničnici prenose da glavnim gradom Kijevom odjekuju eksplozije.

Karta koju su podelile oružane snage Ukrajine pokazala je da je veliki deo ukrajinskih teritorija pod uzbunom, uključujući regije Kijev, Harkov, Sumi, Zaporožje i Odesu.

Novinar Gardijana Luk Harding takođe je potvrdio da su se sirene za vazdušnu uzbunu oglasile u glavnom gradu nešto posle 6 šest sati ujutro.

Ukrajinski savetnik ministra spoljnih poslova potvrdio je da se od jutros Ukrajina žestoko napada.

„40 krstarećih raketa od jutros na Ukrajinu“, naveo je on na Tviteru.

Ukrajinski „Kijev Independent“ izveštava da se u Kijevu i Kijevskoj oblasti rano jutros čulo 7-8 eksplozija, dodajući da je uzrok eksplozija zasad nepoznat.

#social-embed_0

Rusija planira da povuče artiljeriju iz Hersona

Ukrajinske oružane snage tvrde da Rusija namerava da povuče svoju tešku artiljeriju iz Hersona s namerom mogućeg prebacivanja jedinica na druga područja na prvoj liniji bojišta, prenosi Index.hr.

„Prema dostupnim informacijama, neprijatelj preduzima pripremne mere za povlačenje artiljerijskih jedinica s desne obale Hersonske regije, s naknadnim mogućim prebacivanjem u druge smerove“, stoji u najnovijem izveštaju ukrajinske vojske.

„U toku su pripreme za evakuaciju pojedinih jedinica i vojne tehnike neprijatelja s desne obale regije Herson“, dodaje se.

Bonus video: Ukrajina uvela hitan raspored korišćenja struje: Rusi minirali hidroelektranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar