Donald Tramp Foto:Tanjgu/Eduardo Munoz/Pool Photo via AP

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je održao u subotu miting u letovalištu Vajldvud na obali Nju Džersija na kojem je više puta okrivio predsednika Džozefa Bajdena za krivične optužbe sa kojima se suočava pred novembarske predsedničke izbore, ocenivši da je postupak koji se u Njujorku vodi protiv njega "Bajdenov sudski proces".

Tramp je na skupu pred više desetina hiljada ljudi okarakterisao Bajdena kao „totalnog morona“, a sudske procese koji se vode protiv njega kao politički motivisane i tajmingom usmerene da nanesu štetu njegovoj sposobnosti da vodi kampanju, prenosi AP.

Donald Tramp Foto:EPA-EFE/CHARLY TRIBALLEAU

„On je budala. On nije pametan čovek. Sada o njemu govorim drugačije, jer su skinute rukavice“, rekao je Tramp o Bajdenu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Trampu su se na bini pridružili, između ostalih, guverner Severne Dakote Dag Burguma i legendarni NFL igrač Lorens Tejlor, registrovani seksualni prestupnik. Okupljanje na plaži Vajldvud, koje je kongresmen Džef Van Dru, republikanac iz Nju Džerzija opisao kao najveće političko okupljanje u istoriji te savezne države, bilo je osmišljeno kao demonstracija sile u ključnom trenutku za Trampa koji je na manje od šest meseci do izbora suočen sa desetinama optužbi za teška krivična dela u četiri odvojena sudska postupka, navodi američka agencija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare