Vladimir Putin i Alina Kabajeva Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Alina Kabajeva (39), bivša gimnastičarka i navodna ljubavnica ruskog predsednika Vladimira Putina, pojavila se na gimnastičkom Evgenija kupu u Omsku u Sibiru, koji je organizovan za decu iz ukrajinskih područja koje je okupirala Rusija.

Bivša osvajačica zlatne olimpijske medalje, koju se retko može videti u javnosti, pozirala je uz mlade sportiste i druge članove žirija.

Kabajeva se navodno dugo skrivala u Švajcarsakoj, gde je 2015. godine, kako se šuška, rodila jedno od Putinove dece. No njena putovanja na Zapad sad su drastično ograničena zbog sankcija nametnutih Rusiji.

Dejli mejl piše kako je Alina u Omsk odletela pod jakim obezbeđenjem, no zasad nije poznato koliko dugo će ostati u Sibiru, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

A već neko vreme se spekuliše kako Kabaeva cilja na glavnu političku ulogu u Putinovom režimu.

Prema jednoj teoriji, ona želi naslediti predsednicu državnog senata za Veće Federacije, Valentinu Matvijenko (74), najvišu zvaničnicu u Putinovom okruženju, za koju mnogi smatraju kako je spremna za odlazak penziju.

„Takav nepotistički potez na kraju bi mogao značiti i da Kabajeva želi naslediti Putina na mestu predsednika“, piše Dejli mejl.

Vladimir Putin i Alina Kabajeva Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Bivša gimnastičarka trenutno je šefica jednog medicinskog konglomerata u vlasništvu oligarha koji je odan Putinu.

Smatra se da su ruski predsednik i Alina u vezi još od 2008. godine, a Putin je tad još bio u braku s bivšom ruskom prvom damom Ljudmilom.

***

BONUS VIDEO: Putin ostao bez aplauza nakon govora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar