Aleksandar Sirski Foto:Volodymyr Tarasov / UkrInform / Profimedia

Uspeh Ukrajine u sukobu sa Rusijom uslovljen je stalnim inovacijama u načinu vođenja rata, izjavio je danas novoimenovani glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

On je na Telegramu, u prvom obraćanju nakon što je juče imenovan na tu dužnost, posebno naglasio ulogu koju imaju tehnološki elementi poput dronova.

Sirski je rekao da je potrebno, pre svega, jasno i detaljno planiranje dejstava svih organa vojne komande, formacija i jedinica, uzimajući u obzir potrebe fronta za najnovijim naoružanjem koje dolazi od međunarodnih partnera, prenosi Unian.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, neophodna je najbrža i najefikasnija raspodela i isporuka svega što je potrebno za jedinice. Sirski je obećao da će zaštititi živote i zdravlje ukrajinskih vojnika, kao i da će osigurati da logistika bude pouzdana.

Istakao je takođe potrebu za uvođenjem novih tehničkih rešenja, povećanjem upotrebe bespilotnih sistema i savremenih sistema za elektronsko ratovanje.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski imenovao je juče Sirskog za glavnokomanudujućeg Oružanih snaga Ukrajine, nakon što je sa te funkcije smenjen Valerij Zalužni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar