Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Otac dečaka (5) koji je preminuo kada ga je otac zaboravio u automobilu u Kninu priveden je danas. Njemu se na teret stavlja zanemarivanje i zloupotreba detetovih prava sa smrtnom posledicom, javlja Index.hr.

Pročitajte još:

„Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 8. juna u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave“, stoji u saopštenju policije.

Stravični detalji tragedije

Otac, majka i dečak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, pre nego što ode na posao, trebalo da odvede sina u vrtić.

Dečak, međutim, nije stigao u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dečaka koji je spavao na zadnjem sedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu. Parkirao je auto i otišao u kasarnu. Dečak je ostao na zadnjem sedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu tog dana bila je 28 stepeni Celzijusa u hladu.

Nije poznato da li se dečak probudio i da li je pokušavao da pozve pomoć, ali zna se da se nedaleko od mesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dečaka niko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stakla pa dečaka očigledno niko nije ni video, navodi Index.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Vaspitačica je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala svog supruga, ali on je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su se čak i pregledali snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku više nije bilo spasa.

Otac je pao u nesvest kod automobila, a navodi hrvatski portal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar