Rafa Foto: Saeed Qaq/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vlada Izraela dozvolila je Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da u slučaju potrebe poveća kapacitete rezervnog sastava sa 300.000 na 350.000 rezervista.

Ova odluka biće na snazi do 1. avgusta, prema odluci koju je objavio „Armi radio“, prenosi Tajms of Izrael. Tokom rata u Gazi, IDF je pozvala u rat 287.000 rezervista, od kojih su mnogi do sada oslobođeni te dužnosti.

Benjamin Netanjahu Foto:EPA-EFE/RONEN ZVULUN

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je ranije danas tokom posete severnoj granici sa Libanom da je Izrael spreman za „veoma snažnu akciju na severu“.

„Ko god misli da može da nas povredi i da ćemo mi sedeti mirno, pravi veliku grešku. Mi smo spremni za veoma snažnu akciju akciju na severu. Na ovaj ili onaj način, povratićemo bezbednost na severu“, izjavio je Netanjahu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Načelnik Generalštaba IDF Herci Halevi najavio je juče da je Izrael blizu donošenja odluke u vezi sa dnevnim napadima militantne grupe Hezbolah na severu Izraela. Gradovi na severu Izraela česta su meta vazdušnih napada Hezbolah, a ove nedelje su napadi izazvali šumske požare koji su se proširili širom severa države, prenosi Rojters.

Izrael i Hezbolah razmenjivali su napade u poslednjih meseci dok traje rat u Gazi, izazivajući strah od širenja konflikta.
Sukobi dve strane su najgori od 2006. godine kada su Izrael i Liban vodili rat zbog kojeg su desetine hiljada ljudi sa obe strane morale da napuste svoje domove u blizini granice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar