Ilon Mask Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Američki milijarder Ilon Mask progovorio je o udaljavanju svoje transrodne ćerke, nazivajući je "komunistom" i okrivljujući luksuznu privatnu srednju školu koju je pohađala za njena "politička uverenja". Maskovo, sada 19-godišnje dete, prošle godine je promenilo pol u i sada se zove Vivijen Džena Vilson. Ona je navela da "više ne želi da bude u srodstvu ni na koji način" sa milijarderom i izvršnim direktorom Tesle i platforme "X".

O pomenutom događaju u svojoj knjizi je pisao Volter Ajzakson. On je napisao biografiju Ilona Maska, koja je svetlost dana ugledala u četvrtak. Pisac je naveo kako je za Maska razdor sa Vivijan „najveći udarac koji je doživeo, od smrti svog deteta Nevade, koje je umrlo sve 10 dana po rođenju“.

Milijarder je bio prvenstveno bio optimističan kada je saznao za želje svog deteta, ali, stvari su se promenile kada je Vivijan, koju zove i Džena, počela da izražava ekstremne marksističke stavove, usled kojih je, kako piše Dejli mejl, odlučila da prekine sve veze za poznatim ocem.

Biograf smatra da je upravo ovaj razdor oca i ćerke, motivisalo Maska da kupi Tviter, sadašnji „X“ za 42 milijarde dolara. Džinovski sjajni logo X skinut je sa krova nebodera u San Francisku gde je označavao sedište kompanije X američkog milijardera Ilona Maska, ranije poznate kao Tviter, nakon žalbi suseda da suviše svetli.

„Otišla je preko socijalizma i postala komunista i mislila je da je svako ko je bogat – zao“, rekao je Mask Ajzaksonu, delimično okrivljujući privatnu školu koju je Vivijan, u kojoj, školarina košta i do 50.000 dolara.

Ova škola, osnovana 1971. godine, postala je prestižna akademiju koju pohađaju deca holivudskih zvezda, kao što su Džek Blek, Kejt Hadson i Meg Rajan. Sinovi košarkaša Lebrona Džejmsa, Broni i Brajs, takođe su pohađali ovu školu.

„Verujemo da talenat i posebnost koju svako dete poseduje, mora da se otkrije, a na školi je da neguje njihov urođeni osećaj za misteriju i radost života“, navedeno je u saopštenju škole.

Kako se jedan đak ove škole prisetio, svi su pohađali čas pod nazivom „životne veštine“, što je, u suštini, grupna terapija.

Ilon Mask Foto: Shutterstock/Frederic Legrand – COMEO

„Tamo smo razgovarali o našim osećanjima kao da su ona važna koliko i Pitagorina teorema“, rekao je đak, koji je želeo da ostane anoniman.

Vivijan je prvi put podnela pravni zahtev za promenu imena i pola u aprilu 2022. godine.

Ona je kalifornijskom sudu rekla da želi da bude poznata kao Vivijan Džena Vilson, delom da bi se udaljila od svog oca, koji trenutno spada u najbogatije osobe na svetu, sa imovinom u vrednosti od 258 miliona dolara.

Ilon Mask
Ilon Mask; Foto: EPA-EFE/Carina Johansen

Vivijanin zahtev je odobren u junu 2022. Njena majka je kanadska spisateljica Džastin Vilson, koja je bila udata za Maska od 2000. do 2008. godine.

Mask je bio oženjen i glumicom Talulom Rajli, i to dva puta. Sada se ponovo udao, i to za glumca Tomasa Brodija Sangstera. Mask i Rajlo prvi put se venčali 2010. godine, ali je brak trajao samo dve godine.

Potom su se venčali ponovo 2013. godine i razveli 2016.

Pročitajte još...

Musk pored Vivijan ima još osmoro dece petoro sa Džastin, dvoje sa bivšom devojkom Grajms i dvoje sa izvršnim direktorom Neuralink-a Šivonom Zilisom.

Musk je jednom prilikom tvitovao da „apsolutno podržava“ trans osobe, ali da su koje su postale zastupljene širom planete, „estetska noćna mora“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar