Ilon Mask Foto: Michael Gonzalez / Getty images / Profimedia

Saopštenje vlasnika kompanije Tviter Ilona Maska da je ta društvena mreža u subotu uspostavila privremeno ograničenje u broju tvitova koje korisnici mogu da pročitaju dnevno, napravila je pravu pometnju među članovima te zajednice, ali se dan kasnije ispostavilo da je u pitanju samo „vežba ironije“, kako ju je nazvao Mask.

„U još jednoj vežbi ironije, ovaj post je postigao rekordan broj pregleda!“, osvrnuo se Mask na svoj tvit koji je za nepunih 20 sati „zaradio“ više od 445 miliona pregleda.

Kako piše N1, Mask je u tom tvitu naveo da korisnici neverifikovanih naloga mogu da pročitaju do 600 tvitova na dan, dok novi neverifikovani korisnici mogu svega 300 tvitova.

PROČITAJTE JOŠ

„S druge strane, ako je reč o korisnicima sa verifikovanih naloga, ograničenje je do 6.000 tvitova dnevno“, dodao je Mask.

Nekoliko sati kasnije, Mask je „obrazložio“ svoju kontroverznu odluku.

„Razlog zbog kojeg sam postavio ’ograničenje broja pregleda’ je zato što smo svi mi zavisnici od Tvitera i moramo da izađemo napolje. Činim dobro delo za svet ovde. Takođe, upravo ste pročitali još jedan tvit”, napisao je Mask u svom stilu.

Mask je zatim poručio tviterašima da se „odmaknu od telefona da bi videli svoje prijatelje i porodicu“.

Bonus video: Mirovni plan Ilona Maska